Visszatekintő

2021.01.21. 14:15

A sportfotók vonzásában: 2020 Kovács Péter szemével

A Napló fiatal fotóriportere sportközgazdász szeretne lenni, de a fotózást soha nem adná fel.

Fotó: Kovács Péter

Kovács Péter a Napló 22 éves fotósa, akinek képei már 13-14 éves korában megjelentek a napilapban. Tehetségét felismerve, akkori munkahelyi vezetője javaslatára, 16 éves korában kötött munkaszerződést vele a Napló. Péter, miután angol–magyar nyelvű érettségi vizsgát tett a vegyipari szakgimnáziumban, a Debreceni Egyetem sportszervező szakán folytatta tanulmányait. A jelenleg harmadéves hallgató a jeles tanulmányi eredményével hamarosan felvételizik a mesterszakra, ahol sportközgazdász-diplomát szeretne szerezni.

Mindeközben szorgalmasan készítette a fotókat a megye eseményeiről. Fesztiválok, falunapok, átadások, ünnepségek, portrék, életképek, tragédiák, elemi csapások pillanatait örökítette meg, mígnem 2018-tól egyre inkább a sportfotózás felé fordult érdeklődése. Amellett, hogy továbbra is készít felvételeket megyénk eseményeiről, a női kézilabda és a férfi foci mérkőzésein leginkább ő kattintgat. Szakmai sikernek tartja, hogy a múlt év nyarán a Nemzeti Sport is munkaszerződést kötött vele, és az említett két sportágban az ő képeivel jelennek meg a tudósítások az országos sportlapban.

Kovács Péter fotós versenyeken is eredményesen szerepelt az elmúlt években. A Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesületének fotós versenyén három évben is különdíjat kapott, míg 2020-ban az abszolút győztes címet nyerte el. Ugyancsak a múlt évben a Mediaworks országos fotópályázatára beérkezett több ezer fotóból kiválasztott 30 díjazott képből kettő az övé volt. Két kategóriában is harmadik helyezést ért el.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában