pályázat

2020.10.21. 15:24

Kortárs drámák fordítását várják

Műfordítói pályázatot hirdet „egy sima – egy fordított” címmel a Debreceni Egyetem Színháza, a DESzínház együttműködve a Csokonai Színházzal és a Bán Imre Kultúratudományi Szakkollégiummal.

Magyarul eddig még meg nem jelent, az utóbbi 30 évből származó dráma, drámarészlet fordítását várják.

A pályázat célja a világ színházi szövegeinek jobb megismerése és tapasztalatszerzés az összetett műfordítói munka területén. A pályázók feladata bármely nyelvből, szabadon választott kortárs, vagyis az utóbbi harminc évben megjelent dráma szövegének, vagy szövegrészletének fordítására – írja felhívásában a Debreceni Egyetem.

Külön kitétel, hogy a beadott fordítás terjedelme nem haladhatja meg a 20 ezer karaktert, és kizárólag magyarul eddig még meg nem jelent szöveggel lehet pályázni.

A jeligével ellátott pályaműveket szakértői grémium bírálja majd el, amelynek tagjai a Debreceni Egyetem oktatói, a Csokonai Színház szakemberei mellett műfordítók és színházi dramaturgok lesznek. Döntésük jövő év március közepére várható.

Az első három helyezett a pénzjutalom mellett lehetőséget kap publikálásra, emellett színházbérlet, kulturális hétvége és könyvjutalom is szerepel a díjazásban.

A pályaműveket 2021. január 31-ig várják a DESzínház postacímén: Debreceni Egyetemi Színház (Debrecen, Egyetem tér 1. 4032). Bővebb információk ide kattintva érhetőek el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában