elismerést kapott

2020.08.28. 14:42

Több évtizedes munkáját díjazták a pedagógusnak

A Debreceni Egyetem tehetséggondozásban kiemelkedő munkát végző szakembere, Varga Katalin, a DE Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma és Általános Iskolájának testnevelő tanára díjat vehetett át a „Bonis Bona – A Nemzet Tehetségeiért” díjátadó gálán Budapesten.

Fotó: Debreceni Egyetem-archív

A dijátadó ünnepségen összesen hatvannégy szakmai elismerést adtak át a tehetséggondozással foglalkozó, itthon és a határon túl tevékenykedő pedagógusoknak. Az Akvárium Klub nagy termében megrendezett eseményen 57 szakembert, egy tehetséggondozó szervezetet és hat önkormányzatot jutalmaztak. A díjazottakról a szakmai előértékelés után a Pályázati Bizottság döntött – számolt be róla a Debreceni Egyetem.

Fotó: Debreceni Egyetem-archív

Elismerést vehetett át Varga Katalin, a Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma és Általános Iskolája Kossuth utcai feladatellátási helyének testnevelő tanára is. A szakember évtizedek óta meghatározó tagja a magyar tornasportnak.

Eredményei közül kiemelkedik a 2017-es és a 2018-as, budapesti Diákolimpia Torna országos döntőjében, csapatban elért első helyezés, de az egy évvel későbbi és az idei fináléban is a legjobbak lettek, első második és harmadik helyen végeztek a növendékei az egyes korcsoportokban.

Fotó: Debreceni Egyetem-archív

Az eseményen ünnepi beszédet mondott Novák Katalin, az EMMI család-ifjúságügyért felelő államtitkár és Rácz Zsófia fiatalokért felelős helyettes államtitkár.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában