debreceni táborok

2020.08.13. 12:08

Játékos illemtannal és múzeumi kincskereséssel készültek a napköziseknek

Az ismeretszerzés mellett közösségi élményekkel is gazdagodtak az alsó tagozatos táborozók.

SzD

20200805 Debrecen fotó: Kiss Annamarie KA Hajdú-Bihari Napló Táboroztattak a Szabó Magda Emlékházban.

Fotó: Kiss Annamarie

A Szabó Magda Emlékház és a Református Kollégium Múzeuma ezen a nyáron is elindította nyári napközis táborait. Összesen negyvenkét alsó tagozatos gyermek vett részt a két intézmény turnusain, melyek több helyszínen: könyvtárban, lovastanyán, múzeumban zajlottak, de a botanikus kert látogatásának is fontos szerepe volt a tematikában. A részletekről a Napló Pinczés Orsolya múzeumpedagógust, a tábor egyik szervezőjét és vezetőjét kérdezte.

Tudással és izgalmakkal

A Szabó Magda Emlékház munkatársa elsőként a program tematikájáról beszélt. – Egy közkedvelt retró játék, az Ország, város, fiú, lány alapján terveztük meg a programot, melybe beékeltünk egy illemvonalat is, így a gyerekek játékosan sajátíthatták el az utazás, a nemek közti és a természet iránti helyes viselkedésformát– fejtette ki a táborvezető. Pinczés Orsolya és Erdélyi Enikő múzeumpedagógusok ugyan felkészültek arra, hogy a digitális oktatás és a karantén miatt passzívak lehetnek a kisdiákok, de pozitív élményekkel zárták a szezont.

Fotó: Kiss Annamarie

Az emlékházban alhattak

– A gyerekek érdeklődőek és kellően aktívak voltak. Azt tapasztaltuk, hogy a karantén sem tudott csorbítani elevenségükön, érdeklődésükön, így rövid idő alatt csapattá kovácsolódtak – jegyezte meg Pinczés Orsolya, majd hozzáfűzte, mivel ez a korosztály még nem teljesen rabja a számítógépnek, kimondottan nagy sikere volt annak az éjszakai programnak is, mely az emlékházban kincskereséssel zárult. – A kisdiákok csütörtök esténként találós kérdésekkel tarkított nyomozós játékon vehettek részt, utána ott is alhattak a Szabó Magda Emlékházban, ami mind a négy tábori turnusban különösen pozitív visszajelzéseket eredményezett – fogalmazott végezetül a szakember.

SzD

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában