séta és tárlatvezetés

2020.06.07. 18:27

Kirakattárlat a belvárosban

A Lépésről lépésre-programsorozat részeként megálmodott Kirakattárlat nyolc belvárosi üzlet kirakatában mutatja be egy–egy művész alkotását.

Fotó: Matey István

A programsorozatról szombaton tartottak sajtótájékoztatót az egyik belvárosi édességboltban, melyet Tamus István grafikusművész sétával egybekötött tárlatvezetése követett.

Az újszerű kezdeményezéssel az alkotók, az üzletek tulajdonosa, a Cívis Ház Zrt., valamint az üzleteket bérlő kereskedők célja, hogy a frekventált helyen található, hívogató portállal és esztétikus kirakattal rendelkező üzleteken keresztül debreceniek minél szélesebb köre ismerhesse meg a kiemelkedő munkásságú, Debrecenhez köthető képzőművészeket. A Cívis Ház Zrt. szívesen állt a kezdeményezés mögé, hiszen az eseménysorozatban részt vevő kereskedők és művészek egyaránt bérlőik. A nyolc belvárosi üzlet kirakatában minden nyári hónap első hetében változnak a minitárlat darabjai. A kiállítók: Wrábel Erzsébet, Tamus István, Kónya Ábel, Máté András, Józsa Poppea, Grela Alexandra, Szabó Károly és László Ákos.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában