modem

2020.06.04. 16:57

Belvárosi kirakatokban mutatják be a medgyessysek válogatott vizsgakiállítását

Összesen hat helyszínen láthatjuk az iskolások műveit üvegfalak mögött.

Fotó: Facebook / MODEM

Rendhagyó keretek között mutatja be idén a Medgyessy Ferenc Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium végzős diákjainak vizsgamunkáit – olvasható a MODEM honlapján. A hagyományos év végi vizsgakiállítást – a múzeummal összefogva – ezúttal Debrecen belvárosi kirakataiba helyezik át: az animáció, grafika, festő és szobrász szak 13. és 14. évfolyamos végzős diákjai összesen hat helyszínen állítanak ki a számukra tavaly év végén meghatározott témára reflektálva.

Noha a JELEN 2019 decemberi felvetése idején még egészen más jelentéstartalmakat hordozott, az így született alkotások mai befogadásakor nem hagyhatók figyelmen kívül a 2020-as év első hónapjainak történései. A megváltozott mindennapi élet – és így a befogadói hely/zet – következtében vajon rakódtak-e újabb vagy más jelentésrétegek az alkotásokra? Vajon lehet-e most ugyanúgy szemlélni a munkákat, mint ahogyan néztük volna akkor, ha a pár hónappal ezelőtti jelen ma is releváns? El tudunk-e vonatkoztatni a mai kontextustól, tudjuk-e járványon kívül szemlélni azokat a munkákat, amelyek a jelenre reflektáltak – akkor, amikor a jelen még egészen mást jelentett? Egyáltalán: lehet-e a jelen múlt?

Az MFG legfrissebb vizsgakiállítása izgalmas helyzet elé állítja a kirakatok előtt a befogadót, Piac utcai járókelőt egyaránt, megkerülhetetlen mai kontextusba helyezve az alkotásokat.

Az MFG végzőseinek grafikái, szobrai és festményei, továbbá animációs kisfilmjei június 5-én 17 órától két héten át láthatók a MODEM üvegfelületei mögött és belső kertjében, illetve a Piac utcai kirakatokban vagy épp a kirakatok előtt. A kirakattúrához térképek átvehetők június 5-én 17 órától a MODEM művészeti kávézójában.

A JELEN kiállítási helyszínei:

  • MODEM – Baltazár Dezső tér
  • Piac utca 31.
  • Piac utca 59.
  • Piac utc 71.
  • Piac utca 70-72.
  • Piac utca 58.
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában