beindul a művészeti oktatás

2020.05.24. 13:51

Hegedülni, zongorázni és gitározni is tanulhatnak szeptembertől a nyíradonyi iskolások

Élő kapcsolat és nyelvtanulás a németországi testvériskola diákjaival.

Fotó: Molnár Csilla

A nyíradonyi Szent Mihály Görögkatolikus Óvoda és Általános Iskola szeptember 1-től megkezdi az intézményben az alapfokú művészeti oktatást néptánc, képzőművészet és hangszeres zeneoktatás területén.

– Tanítványaink közül többen jártak a településen a Valcer Alapfokú Művészeti Iskolába, ahol eredményesen tanultak, fejlődtek. Ezt az utat folytatván a mi intézményünkben zajlik tovább a tehetséggondozás. Tehetségpont is vagyunk, s Nyíradonyban egyébként is hagyományai vannak a művészeti nevelésnek-oktatásnak – tájékoztatott Gólya Györgyné intézményvezető. Néptánc, hegedű, furulya, zongora, gitár tanszak indul, képzőművészeti vonalon pedig a grafika és a festészet is szárnyra kap az intézményben ősztől a délutáni órákban.

– A következő tanévtől emelt szintű nyelvoktatás kezdődik felmenő rendszerben, már második osztálytól bevezetik az angol, illetve német idegennyelvet. Az iskola jól felszerelt nyelvi laborjainak, magasan képzett nyelvszakos tanárainak segítsége révén már hetedik osztályban lehetősége nyílik a diákoknak a második idegennyelv tanulásának elkezdésére is, s a németországi testvériskolai kapcsolat által élő nyelvi közegben is kipróbálhatják tudásukat – tudtuk meg Szilágyiné Csatlós Mária némettanártól.

Molnár Csilla

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában