készülnek a művek

2020.04.09. 15:23

Karanténban is alkotnak a festők

Rendhagyó virtuális kiállítás látható a Kovács Máté Városi Művelődési Központ és Könyvtár közösségi oldalán.

Fotó: Kovács Máté Városi Művelődési Központ és Könyvtár / Facebook

A koronavírus-járvány hatalmas problémát jelent az egész világon. Rendkívüli intézkedések, szokatlan helyzetek szövik át a mindennapokat. A biztost felváltotta a bizonytalan, amihez mindenki a maga módján próbál alkalmazkodni. A társadalom működésében a kultúra mindig is egyfajta kötőanyagként funkcionált, ezért napjainkban, mikor a szociális érintkezések kényszerűségből egyre inkább visszaszorulnak, nagy hasznát vesszük a világhálónak.

Küldi a feladatot

Bezártak a kulturális intézmények, a színházak, a múzeumok, de van megoldás arra, hogy ne maradjunk tartalom nélkül. A hajdúszoboszlói Kovács Máté Városi Művelődési Központ és Könyvtár festőkörének tagjai rendhagyó módon mutatkoznak be közelmúltban készült alkotásaikkal. A munkák hagyományos és modern absztrakt alkotások, síkrabontások, portrék, virágok, fantázia rajzok, beállítások. Az alkotók: Csontos Erika, Dániel Józsefné, Farkas Szabó Éva, Jeges Sándor, Kovács Istvánné Sándor Margó, Kövesi Magdolna, Mecsei Erzsébet, Sándor Eszter, Sáriné Pócsik Valéria.

– Most mi is karanténba szorultunk, de a munka nem állt le. Feladatokat küldök, üzenetben örökké kommunikálunk, aztán küldik a kész alkotásokat, amelyeket korrigálok, és tanácsokat adok. A kilenc fő közel hetven alkotást készített, és továbbiak is készülnek. Tanítványaim nagyon lelkesek, szorgalmasak – mondta Komiszár János Csokonai-díjas festőművész, a festőkör vezetője.

A kiállítás ide kattintva érhető el.

Berényi Viktória

Borítókép: A festőkör tagjai, valamint Komiszár János Csokonai-díjas festőművész, a festőkör vezetője

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában