Színházi esték

2020.03.08. 12:07

Csárdáskirálynő: Kálmán Imre sikerdarabja a Csokonai Színházban

Kálmán Imre legnépszerűbb, legtöbbet játszott operettjét utoljára 12 évvel ezelőtt láthatta a debreceni közönség.

Fotó: Napló-archív

A Gemza Péter rendezte modernebb, tömörebb verziónak két új szereplője lett, és az eredeti slágerek mellett vendégdalok is színesítik a produkciót. Peller Károly operett­énekes, társrendező Jenbac­h Béla és Leo Stein szövegét, valamint Gábor Andor fordítását felhasználva készítette el az 1916-os és az 1954-es szövegkönyvektől is eltérő változatot, amely az ideológiai áthallásoktól is mentes.

Az operettet Bécsben, az 1915-ös premier helyszínén 533 estén át játszották, majd végigsöpört egész Európán: az I. világháború ellenére azonnal bemutatták Svédországban, Finnországban, Lengyelországban, Oroszországban, Olaszországban, később Budapesten és New Yorkban is.

A Csárdáskirálynő akár zene nélkül is remek színdarab lenne, ugyanis egy nagyon izgalmas családi dráma bomlik ki az események során a néző előtt. Természetesen a végén, mint ahogy azt az operettek törvényei követelik, minden jóra fordul.

Sylvia szerepében Nánási Helgát és Vörös Editet, Edwinében Haja Zsoltot és Hoffmann Richárdot láthatja majd a közönség.

A Csárdáskirálynőt március 11-én és 12-én 18 órától tekintheti meg a debreceni közönség a Csokonai Színházban.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában