apró csodák

2020.03.24. 15:37

Bábokat készít Körösszegapáti óvónője

A szemlélő egy-egy jelenetet fedezhet fel az elkészített tárgyak által.

Fotó: Vmirjáncki József

Szórakozás, hobbi, hasznos és értékes időtöltés, amelynek végeredménye sok embernek okoz örömet különösen ilyenkor, koronavírus-veszély idején, ha valaki házhoz, udvarhoz van kötve.

Pántya Péterné nyugdíjas óvónő évtizedek óta a virágok szerelmese. Kertjében, lakásában sok-sok virág díszlik, gondozásuk nem kis időt és energiát követel a gazdájától. A sok virág nemcsak gondozójának okoz örömet, hiszen az arra járók is sokszor megcsodálják. Ősztől tavaszig, amikor a növények többsége is pihenőre tér, valamivel kevesebb munkát igényelnek gondozójuktól. Az ilyenkor a felszabadult szabadidőt Gyöngyike egy másik tevékenységgel tölti ki. Bábokat készít elsősorban kukoricacsuhéból, majd azokat szintén az általa készített (szabott, vart) ruhákkal, különböző természetes eredetű anyagokból felöltözteti, apró kis tárgyak segítségével életre kelti.

Fotó: Vmirjáncki József

Újabb és újabb ötletek

Most hogy arra kényszerül, hogy lakásában, kertjében maradjon, különösen jó időtöltésnek tűnik az apró kis bábuk készítése. Így keze által kedves, szeretetteljes figurák kelnek életre. Ha pedig ezeket egymás mellé állítja, akkor a szemlélő egy-egy jelenetet fedezhet fel az elkészített tárgyak által. Ilyen például az esküvő. Dicséretes az is a részéről, hogy mindig újabb ötletekkel áll elő.

Fotó: Vmirjáncki József

Az elkészített alkotásokat az érdeklődők nemcsak a lakásán tekinthetik meg, hiszen azokat több helyen is rendezett kiállítások is bemutatja. Nagyon sokan nemcsak dicsérik, elismeréssel szólnak munkájáról, hanem kérik őt, hogy tanítsa meg nekik a díszített bábuk készítésének fortélyaira. Gyöngyike óvónéni, mert így ismerik a településen, örömmel tesz eleget a kéréseknek.

Vmirjáncki József

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában