Stand-up a szószékről

2020.02.28. 14:32

Az Árpád téri református templomban lépett fel Orosz Gyuri

Orosz Gyuri a Tündérkör Alapítvány által szervezett, Virrasztás az éhezőkért esemény keretében nem mindennapi helyszínen lépett fel.

Fotó: Molnár Péter, archív

A kezdeményezés célja a 16 éven aluli éhezők támogatása volt, megsegítésükre szerveztek adománygyűjtést a debreceni templomban. A 42 éves komikus, egykori rádiós és tévés műsorvezető idén tíz éve csatlakozott a humorszakma elitjéhez. Egy 2010-es, országos humorverseny győztese lett, majd pár év alatt a Showder Klub és a Rádiókabaré állandó tagjává vált. Hét éve kutatja és gondozza a feltörekvő humoristákat a Humortechnikum elnevezésű programban.

Szokatlan légkör

A humor nagyágyúja nem először lépett fel templomban, az érzés mégis maradandó. – Fontos volt debreceniként, hogy egy helyi társadalmi megmozduláshoz csatlakozhattam, a fiatal éhezők támogatása egy olyan téma, ami közel áll hozzám. A humoristák rengeteg karitatív felkérést kapnak évente, de mindenre nem jut idő, így nyilván azokat igyekszünk elvállalni, amivel jobban tudunk azonosulni. Ettől függetlenül egészen abszurd volt, ahogy a lelkész helyén állva, a szószékről nevettettem a résztvevőket! Mindenki remekül érezte magát, és közben segítettünk is – osztotta meg a Naplóval Orosz Gyuri. A Virrasztás az éhezőkért múlt szombati, karitatív estjén más fellépők is szerepet kaptak, és összesen több mint hatszázezer forint adomány gyűlt össze.

A humorista a jelenleg is tartó, országos turnéját szakította meg a fellépés erejéig, márciusban pedig a Showder Klub szezonpremierjében láthatjuk újra Gyógyíthatatlanul hülye című önálló estjében.

PSZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában