Trianonról is szavaltak

2020.01.24. 10:40

Zengett a Himnusz a kultúra napján

Közös versmondással ünnepelték a Himnusz születésnapját a Szent Piroskában.

Fotó: Kedves György

Január 22-én, a magyar kultúra napján idén is közös versmondással emlékeztek a Himnusz születésének évfordulójára a nyíracsádi Szent Piroska Görögkatolikus Általános Iskola tanárai és diákjai. Mindneki számára szinte már természetes az ünneplésnek ez a formája, hisz idén már nyolcadik alkalommal tisztelegtek így nemzeti imádságunk születése alkalmából. A tanulóban egyre inkább tudatosul, hogy saját iskolájuk volt az a gyökér, amiből nyolc évvel ezelőtt fakadt az Együtt szaval a nemzet elnevezésű országos program.

A diákok nagy tisztelettel szavalták nemzeti imádságunkat Fotó: Kedves Zilahi Enikő

Trianonról is szavaltak

Először a Himnusz sorait zengték vissza a falak, majd a hagyomány szerint egy, az adott év valamilyen fontos évfordulójához kapcsolódó vers következett. Idén a második verssel Trianonra, az örökké fájó sebre emlékeztek, mivel június 4-én lesz éppen 100 éve annak, hogy 1920-ban aláírták a diktátumot, mely megcsonkította országunkat, így nemzetünket is. A diákok nagy figyelemmel, fegyelemmel, és kellő tisztelettel vettek részt a megemlékezésen. A megemlékezést idén is Kedves Györgyné Zilahi Enikő magyartanár szervezte.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában