Táncolható gitárzene

2020.01.28. 16:43

„Szeretnénk jól érezni magunkat azokkal, akik eljönnek meghallgatni minket”

Inkább zsivaj, semmint csendesség jellemzi a srácokat mostanában.

Fotó: Csüllög Eszter

Szárnyra kapott a négytagú Quiet Kid & The Speakers nevű formáció: nemrég 150 zenekar közül annak a kilencnek voltak tagjai, akik a Trip Hajó záróbuliján zenéltek.

– Nagyon élveztük elejétől a végéig. Kifejezetten jó volt ennyi ember előtt fellépni, az pedig, hogy megannyi friss és kiváló zenekarral játszhattunk, nagyon inspiráló. Ugyanakkor a zenekarozás nem egy verseny. Szeretnénk jól érezni magunkat azokkal, akik eljönnek meghallgatni minket – mondta a Naplónak Laky Simon, a zenekar gitárosa.

Hazajárók

Megannyi szállal kötődnek hozzánk, hisz Demeter András basszusgitáros a cívisvárosban látta meg a napvilágot, Cseh Dániel dobos és Csende Gergely vokalista, gitáros pedig Hajdúnánáson. – Bár Budapesten ténykedünk, ezer szállal kötődünk Debrecenhez, szinte hazajárunk. Első koncertünk a Malterben volt. Rendszeresen fellépünk a Víztoronyban, és zenéltünk már a Campus Fesztiválon is – tette hozzá Demeter András. A zenekar a Quiet Kid hálószobai énekes-dalszerzős projektből nőtte ki magát egy éve. Eleinte a korábbi dalokat vitték színpadra, majd közös dalírásba kezdtek. Legfőképp dark-indie és indie rockként határozzák meg magukat.

Fotó: Csüllög Eszter

Az utóbbi hónapokban első lemezükön dolgoztak, február végén szeretnék kiadni: ötdalos, az eddigieknél keményebb hangvételű albumot ígérnek. Nyáron fellépnek a Tilos maratonon és a Universal Music Hungary felajánlásából social media támogatást is kaptak. Hozzánk februárban látogatnak haza, hogy a Felső Tízezerrel és a Dope Calypsóval karöltve örvendeztessék meg rajongói­kat.

LD

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában