moziajánló

2020.01.28. 19:06

Már megint mibe keveredett Matthew McConaughey?

Családi vígjátékot és animációs filmet is kapunk a héten, de Guy Ritchie legújabb rendezése is bemutatkozik.

Fotó: IMDb

A hét közepén ezúttal öt film érkezik a hazai filmszínházakba, és felhozatal nagy részét, egész pontosan négy alkotást Debrecenben is bemutatnak. A kínálatból a Szex és pszichoanalízis című, 2019-es francia-belga drámát kell nélkülöznünk, máris mutatjuk azonban, mik közül válogathatunk a cívisváros mozijaiban.

Úriemberek

Hivatalos történetleírás: Amikor híre megy, hogy az amerikai drogkereskedő, Mickey Pearson (Matthew McConaughey) túl akar adni szuperjövedelmező londoni marihuánabirodalmán, az egész alvilág felbolydul. Rengeteg lóvé forog kockán, nem is csoda, hogy a gengszterek között kirobban a harc. Bérgyilkosok, kisstílű bűnözők, nagypályások, dílerek, mindenféle kétes alakok bukkannak fel a meggazdagodás reményében. A helyzet kezd igencsak eldurvulni: egyre több hulla potyog, egyre több fegyver kerül terítékre, ám azt mégis nehéz lenne megjósolni, hogy végül kinek a kezében landol a csinos drogbiznisz.

Guy Ritchie, A Ravasz, az Agy és két füstölgő puskacső, a Blöff, a Sherlock Holmes-filmek rendezője a mozirajongók nagy örömére visszatér a gyökereihez, és a stílushoz, ami annyira jól áll neki és a színészeinek. A szereplőgárda most is zseniális: Matthew McConaughey, Hugh Grant, Charlie Hunnam, Colin Farrell, Michelle Dockery, Henry Golding. (Freeman Film)

Kisasszonyok

Hivatalos történetleírás: Öt nő magára marad a házban. Az apa a polgárháborúban harcol: négy lánya és a felesége pedig kénytelen férfi nélkül boldogulni. Nem hajlandóak elfogadni azt, amit a világ kínál nekik: szabadabbak, önállóbbak, bátrabbak kortársaiknál. A négy lány, Jo, Amy, Beth és Meg együtt nő fel: reménykednek, csalódnak, tanulnak… és persze szeretnek – és közben felnőtté válnak.

Greta Gerwig, a 2017-es 5 Oscar-díjra jelölt Lady Bird író-rendezője egy nagy amerikai klasszikust visz filmre, és igazi szupercsapatot válogatott hozzá: a korábbi filmjében is szereplő Saoirse Ronan és Timothée Chalamet mellé Emma Watsont, Meryl Streepet, Florence Pugh-ot és Chris Coopert is megnyerte, hogy a maga modern, szemtelen stílusában mesélje újra a klasszikus történetet. (InterCom/port.hu)

Ne játssz a tűzzel

Hivatalos történetleírás: Amikor egy elit ejtőernyős tűzoltó és csapata kiment három gyereket egy égő házból, meg kell oldaniuk a rájuk bízott gézengúzok szórakoztatását, miközben gondoskodniuk is kell róluk.

Ez a fergeteges családi vígjáték egy erdőtüzekre szakosodott, marcona tűzoltóosztagról szól, akik emberükre akadnak három izgága, csintalan csemete személyében, amikor kimentik őket egy tűzből. (UIP-Duna Film/port.hu)

Mancs őrjárat: Vigyázz, kész, mancs!

Hivatalos történetleírás:

1. Vigyázz, kész, mancs!

A kutyusok versenypályát akarnak építeni, hogy élőben is megcsodálhassák kedvenc pilótájukat. Ám amikor példaképük nem tud megjelenni a versenyen, Marshallra hárul a felelősség, hogy kormány mögé üljön. Marshallnak ráadásul nemcsak saját bizonytalanságával, hanem egy szélsebes ellenféllel is szembe kell néznie, ha elsőnek szeretne áthaladni a célvonalon.

2. Léggömb mentőakció.

A karnevál hatalmas léggömbjei elszabadulnak a városban, így a kutyusokra vár a feladat, hogy megmentsék a lufikat és persze magát a karnevált is. Ha ez nem lenne elég, a kutyusok barátai egy ritka pók hálójának csapdájába esnek, így ők is megmentésre szorulnak. (Big Bang Media)

A fentieken túl mindenképpen érdemes megemlíteni, hogy csütörtökön indul az 5. Magyar Filmszüret az Apolló Moziban, a február 9-ig tartó programsorozaton számos remek hazai alkotást és izgalmasnak kinéző szakmai háttérbeszélgetéseket láthatnak az érdeklődők. További részletek kapcsolódó cikkünkben.

Teljes lista a Debrecenben csütörtöktől futó filmekről

  • 1917
  • Az átok háza
  • Árok
  • Bad Boys – Mindörökké rosszfiúk
  • Dolittle
  • Jégvarázs 2.
  • Jojo Nyuszi
  • Joker
  • Jumanju – A következő szint
  • Kisasszonyok
  • Mancs őrjárat: Vigyázz, kész, mancs!
  • Ne játssz a tűzzel
  • Richard Jewell balladája
  • Tőrbe ejtve
  • Úriemberek
  •  

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában