Elviszlek magammal

2019.11.18. 13:23

Schell Judit zaklatás áldozata volt

Nagy vágyam volt, hogy hegyre menjek, s hogy mindennap átkeljek a Dunán – fogalmazott Schell Judit.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fotó: Molnár Péter

Kétszer lepte meg a debreceni Schell Judit a beszélgetésük alatt D. Tóth Kriszta újságírót, akik között az Elviszlek magammal című online magazinműsorban zajlott őszinte beszélgetés. Először akkor, amikor elmesélte volt gimnáziumi és főiskolai osztálytársához, a szintén debreceni Hajdu Steve-hez fűződő viszonyát. Másodszor pedig akkor, amikor a hétköznapi témák – például anyaság, színészet, civil élet és főiskolai emlékek – mellett egyszer csak elmondott egy felkavaró saját történetet. Kriszta a legújabb filmjéről, a Szép csendbenről kérdezte, amelyben egy zenetanár és tizenöt éves diákja között alakul ki zaklató viszony, s ekkor elmesélte, hogyan került hasonló helyzetbe.

Tíz-tizenegy évesen azt érezte: az edzője nem megfelelően közeledik hozzá. A debreceni színésznő édesanyja annak idején azonban nagyon másképp reagált, mint a filmbéli anyuka. Ma, háromszoros édesanyaként felvállalta, hogy már beszélgetett ezzel kapcsolatosan a gyermekeivel, s figyelmeztette őket, ha hasonló helyzetbe kerülnek, vagy csak tapasztalnak ilyesfajta közeledést, azonnal szóljanak neki.

D. Tóth Krisztával az autóban kocsikázva a Thália Színház felé azt is kivesézték: megfordult Judit fejében, hogy abbahagyja a szakmát, mert nem akart megfelelni senkinek. Fiatal felnőttként szülte első gyermekét, így nem ment szakmai gyakorlatra, nem ismerték a rendezők, igazgatók, s szerződése sem volt. De nem adta fel, s most pedig a Thália Színház művészeti vezetője. Elmesélte, hogy Kulka János szerint ő maradt meg igazán a legnagyobb civil színésznőnek. Judit szerint azért, mert tud nemet mondani egy felkérésre.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában