pozitív visszajelzések

2019.08.23. 16:25

Közel tízezer látogatója volt a Klasszikusok Éjszakája koncertjeinek

Az 50. Debreceni Virágkarnevál egyik újdonsága volt a Kodály Filharmónia ingyenes programsorozata.

Csordultig telt a Református Nagytemplom a Klasszikusok Éjszakája nyitókoncertjén, és a tágas Kossuth tér is szűknek bizonyult a virágkarnevál nagyszínpadán felcsendülő Carmina Burana hangversenyen. A közönség lelkesedése nem apadt a „Belvárosi szerenád” kis koncertjein és a rendezvényt záró Egy kis éji zenén sem, sokan három-négy egymást követő előadást is végighallgattak a Klasszikusok Éjszakáján este héttől majdnem éjfélig, szinte szünet nélkül – olvasható a Kodály Filharmónia Debrecen közleményében.

- Hatalmas élmény volt azt látni és megélni, hogy milyen sokan voltak velünk végig a rendezvényen. Nagyon büszke vagyok arra, hogy a szimfonikus zene számára ilyen sok embert meg tudtunk nyerni ezen az éjszakán – nyilatkozta Somogyi-Tóth Dániel karmester, orgonaművész, a Kodály Filharmónia Debrecen igazgatója.

A folytatásról is beszélt: – A közönségtől érkező rengeteg pozitív visszajelzést, és zeneművész kollégáim lelkesedését látva, biztos vagyok a folytatásban. Nagy öröm számunkra, hogy nem csak a koncerttermekben tudjuk „megmozgatni” a nézőket. Már csak az a kérdés, milyen műsorral lepjük meg a jövő év karneváljának látogatóit és természetesen a debrecenieket.

A Klasszikusok Éjszakáján közreműködtek: Miklósa Erika, Tóth László, Somogyi-Tóth Dániel, Haja Zsolt, Szerekován János, a Talamba Ütőegyüttes, a Kodály Filharmonikusok Debrecen, a Kodály Kórus Debrecen, a Csokonai Színház Énekkara, a Lautitia Kóruscsalád, az Arco Nobile Vonósnégyes, a Trio Harmony és a Főnix Rézfúvós Quintett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában