Programajánló

2019.07.05. 12:16

Megkezdődött a fesztivál Vámospércsen

Pénteken elindult a Hajdú Napok három napos programsorozata.

Fotó: Molnár Péter

Vámospércs önkormányzata ötödik alkalommal rendezi meg az év központi közösségi eseményét, a három napon átívelő Hajdú Napokat. Július 5. és 7. között kiállítások, ingyenes, élő – a klasszikus poptól a rockig – koncertek, elismert előadók, gyermekprogramok, kulturális találkozók és igazi fesztiválhangulat várja a látogatókat. A vámospércsieket, innen elszármazottakat, – és ami különösen fontos – az ide érkező környékbelieket. A Hajdú Napokat idén is zöldterületen, a városi sporttelepen rendezik meg, ami az elmúlt években már bizonyított ideális fesztiváltérként.

„Életképes közösség ott fejleszthető, ahol megtörténik széles körűen a csoportok megszólíthatósága, ahol közösen fel tudjuk ismerni és meg tudjuk fogalmazni, helyesen tudjuk értelmezni helyzetünket, értékeinket meggyőzővé tudjuk tenni és érvelni mellettük, kellő tudatossággal” – fogalmazott Ménes Andrea polgármester. A Hajdú Napok nyitónapján, pénteken délelőtt 9 órakor startolt el a sportpályáról a Hajdú Portya teljesítménytúra, 18 és 25 km-es távokon, a Vámospércs környéki erdőkben, ligetekben. Délután 17 órától amatőr művészeti csoportok lépnek fel a pályán, miközben elkészül „A világ legnagyobb túrabakancsa” installáció, majd 21 órától a napot a Nemzeti Lovas Színház Honfoglalás című produkciója koronázza meg.

Július 6-án, szombaton, Vámospércs Város Önkormányzata városi díjakat ad át a Művelődési Ház és Könyvtár színháztermében, Tasó László országgyűlési képviselő jelenlétében. Délután újraindul az élet a sportpályán, hiszen 16 óra 30 perctől felcsendülnek az ingyenes élő nagykoncertek (Lagzi Lajcsi, Charlie, Republic, Dolly és a Dolly Plussz). A sztárparádét tűzijáték követi.

Július 7-én, vasárnap – a Hajdú Napok hagyományaihoz híven – a Művésznők Nemzetközi Alkotótáborának kiállításával zárul a három napos programfolyam. Az Alkotótáborba idén is érkeznek művésznők Ausztriából, Lettországból, Romániából, Ukrajnából és természetesen Magyarországról is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában