Campus Fesztivál

2019.07.17. 10:59

Ma végre elstartol a Campus!

Tavaly 108 ezren látogattak el Debrecen legnagyobb kulturális rendezvényére.

Fotó: Matey István

Idén is rengeteg látogatóra számítanak, ma 14 órakor pedig beléphetnek a Campus Fesztivál helyszínére a leggyorsabban érkezők, ugyanis ekkor nyílik meg hivatalosan az idei program­özön. Magyarország egyik legnagyobb bulija idén is világsztárokkal kecsegtet, fellép többek között a Limp Bizkit, Alan Walker, Willy William, a Dog Eat Dog, a Delinquent Habits, Alice Phoebe Lou, a Seafret, valamint Nora En Pure és az Amsterdam Klezmer Band is.

A hazai mezőny legjobbjai közül jelen lesz az idén 30 éves Tankcsapda, a 15 éves jubileumát ünneplő Halott Pénz és a Road, jön Majka, a Kowalsky meg a Vega, a Quimby, Rúzsa Magdi, a Punnany Massif, Horváth Tamás, Ganxsta Zolee és a Kartel és a Bagossy Brothers Company is.

A zenei programok mellett idén is érdekességekkel készül a Debreceni Egyetem. Az intézmény 30 standján valamennyi tudományterületből kapnak játékos ízelítőt a fesztiválozók. Az Egyetem Tér elnevezésű „okos” fesztiválhelyszín az előző években a leglátogatottabb nappali rendezvénytér volt a főbejárat mellett. A fesztiválon a Csokonai Színház is színes programokkal készül, pénteken és szombaton művészek veszik be a Békás-tavat a Campus Arton, valamint péntektől vasárnapig a Vidámparkban külön fesztivál várja a gyerekeket.

Már hónapokkal korábban csepegtették az információkat, kik lépnek fel a Campus Fesztivál színpadain, de vajon maguk a fesztiválszervezők idén melyik zenekar koncertjén lesznek ott a tömegben?

Fotó: Molnár Péter

Miklósvölgyi Péter fesztiváligazgató a Naplónak elárulta: már az idei programsorozat alatt értékelik az évet, sőt már a következő nyárra készülnek. – Mivel ez már a tizenkettedik fesztiválom, van egyfajta rutinom a feladatok terén, de mindig azt szoktam mondani, hogy akkor végzem jól a dolgom, hogyha az eseményen nincs nagyon sok feladatom – hangsúlyozta.

– A négy nap leforgása alatt az esti órák azok, amikor bele tudok nézni a koncertekbe, de egyébként is szinte minden előadó show-jából látok valamennyit, mert jövök-megyek a helyszínek között. A hivatalos egyeztetések és megbeszélések mellett jut idő a barátokra is egy villámtalálkozás erejéig. A Campusnak többek közt ez is a legnagyobb ereje, hogy egy helyen, egy időben összehozza az embereket. Nekem is sok ismerősöm haza­látogat ilyenkor – mondta, hozzátéve, idén az amerikai Limp Bizkit zenekart és a norvég DJ Alan Walker produkcióját biztos megnézi.

– Négy évvel ezelőtt Caro Emerald holland énekesnő koncertje nagyon szuper volt, de Jess Glynne is fergeteges műsort hozott el a Campusra, továbbá említhetném a The Prodigy fellépését is. Nekem azok a legnagyobb koncertélmények, amiket ritkán látunk Magyarországon, ennek ellenére egyszer a Bohemian Betyars koncertjén ragadtunk ott, s nagyon tetszett, őrült egy banda – nevetett.

A fényeket is figyeli

Fotó: Molnár Péter

Hasonló véleményen van a Campus Fesztivál technikai igazgatója, Páll László is, aki szintén a külföldi fellépőket fogja megnézni a fesztiválon. – Nagyon ritka az az előadó, akire már kíváncsi vagyok. Több fesztivált is megcsinálok egy évben, így igazán az a kuriózum, amikor határon túli fellépők érkeznek, akár a Campusra is. A Limp Bizkit, valamint Alan Walker koncertjébe belenézek, de szakmai ártalom, hogy nem tudok elvonatkoztatni a munkámtól, s a fénytechnikára, illetve hangtechnikára akaratlanul is figyelek – emelte ki. Azzal folytatta, hogy mivel fesztiválszezon van, így nyáron nem igazán, de egy-egy téli időszakban megrendezett zenés találkozóra szívesen ellátogat.

A programokra összpontosít

Fotó: Molnár Péter

– A Campus mindig egy négy napig tartó folyamatos agymunka és pörgés. Az utóbbi évek tapasztalata alapján szakítok időt arra, hogy azzal foglalkozzak a fesztiválon, ami számomra a legfontosabb, méghozzá, hogy a különböző programjaink hogyan illeszkednek be és működnek a fesztiválozók körében – beszélt rutinjáról Süli András, a Campus Fesztivál programigazgatója.

Elmondta, hogy a mindössze 26 éves Alice Phoebe Lou csütörtöki fellépésén biztosan ott lesz, de ellátogat a világzene holland fenoménja, az Amsterdam Klezmer Band koncertjére és az amerikai Dog Eat Dog performanszára is. Hozzátette, az utóbbi időkben elkezdett tudatosan más ország fesztiváljaira is járni. – Többet tanulhatok külföldön, és sok jó dolgot látok, amit itthon nem. Eljutottam például a barcelonai Primavera Sound zenei fesztiválra, s az hatalmas élmény volt – mosolygott András.

Nagy Dóra

Hasznos információk

A fesztivál területén idén is kártyával lehet fizetni. Fizetésre Unipass és DEKa kártyával, HelloPay fesztiválkártyával valamint bármely kereskedelmi bank érintésmentes bankkártyájával lehetséges.

A szervezők közölték: kulturált beltéri mosdók, a stadion területén rengeteg angol wc, a főbejárat közelében nagy kapacitású kerékpártároló és korszerű értékmegőrző, laptop- és telefontöltési lehetőség, DKV jegypont, nagy választékot nyújtó szupermarket, mobil kormányablak, valamint szakképzett egészségügyi személyzet biztosítják a fesztiválozók kényelmét és biztonságát. A rendőrség kiemelt figyelmet fordít a közrend és a közbiztonság fenntartására a fesztivál ideje alatt. Fontos, hogy a résztvevők figyeljenek magukra, egymásra és a vagyontárgyaikra is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában