Pedagógusnap

2024.06.10. 23:38

Elismerte a legkiválóbbak munkáját a Hajdúböszörményi Tankerületi Központ

A Hajdúböszörményi Tankerületi Központ ünnepségén a kiváló pedagógusok munkáját ismerték el Hajdúhadházon.

Haon.hu

Tóth Lajos Árpád tankerületi igazgató és Riczu Julianna szakmai igazgatóhelyettes díjat ad át

Forrás: magánarchívum

- A mai világban, amikor a változások gyorsak, és az elvárások magasak, még nagyobb szerepet kap a pedagógusok munkája. A legigazibb pedagógusok az utolsó percig velünk maradnak. Ők mutatják meg a diákoknak, hogyan navigáljanak a gyorsan változó világban, hogyan legyenek rugalmasak és kreatívak, hogyan találják meg a helyüket a társadalomban - fogalmazott Tóth Lajos Árpád tankerületi igazgató a Hajdúböszörményi Tankerületi Központ pedagógusnapi ünnepségén június 7-én. Köszöntőjében kiemelte azt is, büszke arra, hogy elkötelezett és lelkes csapatot vezet, akiknek minden egyes nap látja az erőfeszítéseit, a kitartását és az odaadását, amellyel a diákokat támogatják.

pedagógusnap, pedagógusok, elimserések, Hajdúböszörményi Tankerületi Központ
A pedagógusnap résztvevőit Tóth Lajos Árpád tankerületi igazgató köszöntötte
Forrás: magánarchívum

A pedagógusnap idén Hajdúhadházra "költözött"

A hagyományokhoz híven évente más-más intézmény ad otthont a pedagógusköszöntő eseménynek: idén a Földi János Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolába várták a vendégeket. Az iskola művésztanárai és tanulói színvonalas műsorral készültek az ünnepségre: elsőként a vonós tanszak művésztanárainak kvartettje csendült fel, majd a „Hadházi Víg Legények” énekegyüttes pedagógusköszöntőjét hallhatták, majd a Kicsinyek Kórusa lépett fel.

pedagógusnap, pedagógusok, elsimerések, Hajdúböszörményi Tankerületi Központ
A díjazottak egy csoportja 
Fotók: Magánarchívum

A vidám pillanatok után az elismerések átadása következett. A belügyminiszter hosszú időn át, kiemelkedő színvonalon végzett szakmai tevékenysége elismerésként Miniszteri Elismerő Oklevelet adományozott Kissné Horváth Terézia Ágnes matematika-fizika szakos szakértő mesterpedagógus részére, aki a Hajdúböszörményi Bocskai István Gimnázium tanára. Ugyancsak Miniszteri Elismerő Oklevelet vehetett át Vargáné Kiss Erika, a Földi-iskola nyugdíjba vonuló tagintézmény-igazgatója. 

pedagógusnap, pedagógusok, elimserések, Hajdúböszörményi Tankerületi Központ
Vargáné Kiss Erika a Miniszteri Elismerő Oklevéllel
Forrás: magánarchívum

A Hajdúböszörményi Tankerületi Központ a legalább egy évtizeden át végzett kiemelkedő pedagógiai tevékenységek elismerésére alapította A Jövő Nemzedékéért Díjat, amit Bana Józsefné, a Tiszacsegei Fekete István Általános Iskola nyugdíjba vonuló igazgatója, Bíróné Márkus Andrea, a Hajdúböszörményi Bocskai István Gimnázium mesterpedagógusa, ének-zene tanára, valamint Melkó Károly Zoltánné, a Balmazújvárosi Általános Iskola orosz-történelem, latin nyelv és irodalom szakos tanára kapott. A nyugdíjas és nyugdíj előtt álló kollégákat, akik több évtizeden át végeztek eredményes nevelő-oktató munkát a belügyminiszter által alapított és adományozott Pedagógus Szolgálati Emlékérmekkel tüntették ki. 

pedagógusnap, pedagógusok, elimserések, Hajdúböszörményi Tankerületi Központ
A Jövő Nemzedékéért Díj kitüntetettjei: Bana Józsefné, Bíróné Márkus Andrea és Melkó Károly Zoltánné
Forrás: magánarchívum

A 2023/2024. tanévben magas színvonalú szakmai felkészültséggel, kiemelkedően eredményes nevelő-oktató munka elismeréseként az intézményvezetők javaslatára Tóth Lajos Árpád elismerő okleveleket adott át 47 pedagógusnak, illetve áldozatos, kitartó munkájukért az intézményeik vezetőit és helyetteseit is köszöntötte. A pedagógusnapot a Hadházi Rézfúvós Zenekar koncertje zárta. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában