Örömünnep

2024.06.06. 20:09

Pedagógusokat díjaztak a Debreceni Egyetemen

Kitüntetéseket osztottak csütörtökön a Debreceni Egyetem. Pedagógusnap alkalmából összesen nyolcan vehettek át díjat. A tanárszakos hallgatókról sem feledkeztek meg a szervezők, őket is illette elismerés a Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzata részéről.

Balogh Efraim

A pedagógusnap Debrecen több területén is ünnepélyes események megrendezését jelentette az elmúlt napokban. Nem volt ez másképp csütörtök délután sem: díjakat osztott ki a Debreceni Egyetem is, ahol három kategóriában ismerték el a város jeles pedagógusainak munkáját.

Pedagógusokat díjaztak a Debreceni Egyetemen
Pedagógusokat díjaztak a Debreceni Egyetemen
Forrás: Kiss Annamarie

Szilvássy Zoltán rektor köszöntőjében emlékeit idézte fel, miszerint ő maga is pedagógusok gyermeke. Édesapja latin-görög szakos tanár volt, édesanyja pedig fizikus-matematikus. Elmesélte, hogy pedagógusnapra többek között mindig színes ceruzákat és radírt, illetve szülei érdeklődési köreinek megfelelő könyveket kapott ajándékba. Emellett köszönetet mondott a pedagógusoknak, hogy átadják műveltségükből fakadó tudásukat a diákoknak.

A Debreceni Egyetemen nagy hangsúlyt fektetnek a pedagógusok képzésére

Bács Zoltán kancellár rámutatott, hogy különösen az elmúlt 5-6 évben nőtt meg jelentősen azoknak az iskoláknak a száma Debrecenben és Hajdú-Bihar vármegyében, amelyekből felvételi kérelmet nyújtanak be a Debreceni Egyetemre. Hozzátette, Debrecen növekszik, szépül, és egyre jobb életfeltételeket is biztosít.

– Nagyon széles körű rendszert alakítottunk ki, amelyben aktívan részt vesznek az állami fenntartású intézmények, a szakképzési centrumok, valamint a történelmi, református, görög és római katolikus egyházak, nemcsak Debrecenben, hanem az egész tiszántúli régióban, és meg azon túlnyomóan is – mondta Forisek Péter tanárképzési főigazgató. Hozzátette, az a céljuk, hogy hivatásuk iránt elkötelezett tanárokat képezzenek.

A köszöntők után átadták a kitüntetéseket, melyeket három kategóriában osztottak ki: Klebelsberg Kunó-, Debreceni Egyetem tanárképzéséért-, és Jausz Béla-díjjal jutalmazták az érintetteket.

Díjazottak:

  • Klebelsberg Kunó-díj: Csősz Tímea Erika (Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma és Általános Iskolája)
  • Debreceni Egyetem tanárképzéséért-díj: Kiss Gabriella (Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma és Általános Iskolája)
  • Jausz Béla-díj: Kopjári István, Új Imre Attila (Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma és Általános Iskolája), Buglyó Roland, Fekete András (Debreceni Egyetem Balásházy János Gyakorló Technikuma, Gimnáziuma és Kollégiuma), Tóth Sándor (Debreceni Fazekas Mihály Gimnázium), Valastyánné Szigeti Andrea (Debreceni Csokonai Vitéz Mihály Gimnázium)

Díjazták a tanárszakos hallgatókat is, akik a Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzat elismerő oklevelét vehették át: Bács Zalán Mihályt, Kiss Dávid Mihályt és Papp Hunort illette a kitüntetés.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában