Programajánló

2019.06.27. 14:00

Megyeszerte várnak a szabadtéri koncertek

Kíváncsi vagy, milyen bulikkal és koncertekkel várnak az elkövetkező időszakban Debrecenben és a környező településeken? Íme néhány remek program a következő pár napra, amelyekből a zenei partik, koncertek sem maradhatnak ki…

Fotó: Matey István

Június 28., péntek

19 óra: Keresztes Ildikó-koncert – Rock Café (Hajdúszoboszló)

Az énekesnő első emlékezetes fellépését középiskolásként sok másik követte, majd diploma után a Rózsaszín Bombázók együttes frontembereként debütált. Vokalistaként is keresett énekes volt, de egyedi előadásmódja szólókarrierre predesztinálta. Nemzetközi és hazai elismerések után 1997-ben megkapta első eMeRTon díját mint legjobb musical-énekesnő. 1999-ben debütált mint szóló­énekesnő első nagylemezével, ami a „Nem tudod elvenni a kedvem” címet viselte. A címadó dal Sass Jordan angol-kanadai énekesnő, dalszerző Make You a Believer című dal magyar átirata, míg a többi dal többségének szerzője Szekeres Tamás és Novák Péter. Még ugyanebben az évben megkapta második eMeRTon díját mint az év legjobb énekesnője. 2017. augusztus 18-án, az államalapítás ünnepe alkalmával egyedi énekhangjával és jellegzetes stílusával, színházi és koncertszínpadokon egyaránt sikeres, sokoldalú előadóművészi pályája elismeréseként vehette át a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje állami kitüntetést, ami rendkívül ritka a könnyűzenében, rajta kívül eddig összesen 7 elődje részesült ebben az elismerésben – írják hivatalos oldalán. A szoboszlói koncerten vendégként fellép a debreceni formáció, a Csill-Out.

20 óra: Apey & Ersch akusztik – Roncsbár

Áron „Apey” Andris neve valószínűleg kevesek számára cseng ismeretlenül (Apey & The Pea, ex-Neck Sprain, GMW, Trillion); első önálló albuma a 2010-ben megjelent Feathers, Black Flowers, amely a gyermekkorát tükrözi. 2018-ban a Margaret Islanddal turnézott, és nyáron fellépett Magyaroszág legnagyobb fesztiváljain. 2018 szeptemberében meghívást kapott a Lollapalooza fesztiválra Berlinbe. 2019-ben fellépett Groningenben, a Eurosonic showcase fesztiválon.

Ersch, azaz Örs már elég régóta szobazenél. Íródnak olyan dalok is, amik egész egyszerűen nem férnek be az AWS repertoárjába, így néha eljátssza őket pár haverjának. Lesznek szomorú dalok a tárgyfetisizmusról, lesznek vidám dalok a vidéki alkoholizmusról, és lesznek amcsi popslágerekbe bújtatott XX. századi lírák is.

20.30: 30Y – Hajdúszobosz­ló Szabadtéri Színpad

Hogyan is kezdődhetne jobban a szünidő, mint egy hatalmas bulival. A Bizonyítványbulival a nyári szünetet és a nyári szezon kezdetét köszöntjük Hajdúszoboszlón. A sarokba dobhatjuk az iskolatáskát és a tankönyveket, végre itt a vakáció! – írják a szervezők

Június 29., szombat

Rocksuli-tanévzáró minifesztivál – Nagyerdei Víztorony

  • 16 óra: Rocksuli Best of
  • 17.30: Sunday Moped (A zenekar 2003-ban alakult a Gitaro bandából. A zenekar állandó mozgatórugói Suba Sándor és Lakó Sándor voltak, mellettük a tagság folyamatosan változott. Az évek folyamán az is megesett, hogy a Moped egy időre még le is állt. A zenekart 2016 tavaszán a két Sándor és Kurucz Marcell dobos, illetve Győrfi Ágnes hegedűs/vokalista újraélesztették, megint elkezdtek dolgozni.)
  • 18.15: Farenhigh
  • 19 óra: The Crams
  • 19.45: Wyrfarkas
  • 20.30: Évi 1 millió dollár
  • 21.15: Yulius25
  • 18.30: Veréb Tamás VIII. Bárándi Kenyérfesztivál (Báránd, Kossuth tér 2.)

    A magyar színész, énekes a 2016-os Sztárban sztár nyertese.

    20.30: Kovács Tamás Band- és Smith Rock Family-koncert – Hajdúszoboszló, Szabadtéri Színpad

    A Smith Rock Family nevet viselő banda tagjai: Kovács Zoltán (gitár és vokál) és fiai – Kovács Tamás (dob és vokál), Kovács „Zozo” Zoltán (basszus és vokál), akik több mint 15 éve zenélnek együtt. Az idősebbik Kovács Zoltán karrierje a ’70-es évekre vezethető vissza, és több hazai legendás zenekar tagjaival dolgozhatott együtt. Olyan zenészek inspirálták, mint Jimi Hendrix, Steve Lukather vagy Alvin Lee. A fiúk már ebben a világban nőttek fel, így nem volt kérdés, hogy tovább viszik a rock szeretetét életükben. Ők saját együttessel is büszkélkedhetnek, hiszen a Kovács Tamás Band nemcsak hosszú zenei múltra tekinthet vissza, hanem a 2017-es SzobRock tehetségkutató verseny győztesei is – olvasható a szoboszlosound.hu oldalon.

    21.30: Karanyi / Forest Bump! – Nagy­erdei Víztorony

    Június 30., vasárnap

    19 óra: Triász-koncert – Rock Café (Hajdúszoboszló)

    20.30: Dánielfy Gergő és az Utazók Zenekar koncertje – Hajdúszoboszló, Szabadtéri Színpad

    Az énekes, előadó A Dal 2018 felfedezettje és az X-Faktor 2016-os szériájának kilencedik helyezettje. 2013-ban elindult az RTL Klub X-Faktorában, majd legközelebb csak három évvel később próbálkozott megint a zenei karrierrel. 2016-ban ugyanebben a műsorban egészen az élő adásokig jutott, s a kilencedik helyen végzett. 2017 szeptembere óta a Kaposvári Egyetem művészeti szakának hallgatója.

    2017. december 6-án bejelentették, hogy a Duna eurovíziós dalválasztó műsorába, A Dal 2018-ba bejutott az Azt mondtad című dala. Először 2018. január 27-én, a nemzeti dalválasztó második válogatójában lépett színpadra, s ott a zsűri és a nézők szavazatai alapján holtversenyben az első helyen végzett, továbbjutva az elődöntőbe. A Dal első elődöntőjében a zsűri és a nézők szavazatai alapján 47 ponttal az első helyen végzett, és továbbjutott a műsor döntőjébe; ott a zsűri pontozásán 36 pontot szerzett, így az első helyett jutott be a négyes szuperfináléba. A nézői szavazásnak köszönhetően a versenyt az AWS zenekar nyerte meg.

    Borítókép: A debreceni származású Dánielfy Gergő vasárnap Hajdúszoboszlón, a Szabadtéri színpadon ad koncertet.

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában