Ki mit tud?

2019.05.08. 10:43

Cigánytánctól a moderntáncig

A zsűri szerint az idei verseny nívósabb volt a tavalyinál, és jövőre is megrendezik.

Fotó: Rozsik Rita

A komádi Roma Nemzetiségi Önkormányzat, valamint a Közösségi Ház és Városi Könyvtár szervezésében valósult meg a népszerű Ki mit tud? tehetségkutató a napokban.

A tavalyi nagy érdeklődés és siker hatására idén újra megrendezték a tehetségkutatót, melyre kilencen egyéniben, valamint tíz helyi és környékbeli csoport jelentkezett. A főként általános iskolás diákokból álló fellépők vers- és mesemondással, énekléssel és táncos produkciókkal is indultak a nagyszámú közönség előtt. Idén nehezebb dolga volt a zsűrinek, hiszen az előző évhez képest még színvonalasabb produkciókat kellett értékelniük, és kiválasztani közülük a legjobbakat. A zsűri tagjai Vmirjánczki Andrea, Lisztes Ágnes, a zsűri elnöke Tatár Árpád volt. A nyertesek és a különdíjasok értékes vásárlási utalványt kaptak.

Sok munka volt bennük

– Idén nívósabb előadásokat láthattunk a versenyzőktől, a zsűri is hosszú tanakodás után döntött a helyezésekről. Az indulók több hete készültek erre az eseményre, látszott is a befektetett munka az előadásokon. A rendezvény sikeressége miatt szeretnénk hagyományt teremteni, és jövőre is megszervezni a tehetségkutatót – mondta Fehér Péter, a Közösségi Ház és Városi Könyvtár igazgatója.

Az első helyezett Tapaszi Zoltán | Fotó: Rozsik Rita

– Elengedhetetlen, hogy a roma tehetségeknek is lehetőséget biztosítsunk, hogy megmutathassák tudásukat – fogalmazott Lukács Péter, a Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke, aki fontosnak tartja, hogy a roma lakosságot minél több rendezvényre mozgósítsa.

A nyertes versenyzők | Fotó: Rozsik Rita

A tehetségkutatón első helyezést ért el Tapaszi Zoltán (Komádi) a Szilágysági cövekelés című szóló néptáncával. Második lett Vadász Barbara (Komádi) – A cigányok, a légy meg a Mátyás című mese elmondásával. A harmadik helyen a berekböszörményi fiúk gitár együttese végzett. Tagjai: Oláh Gábor, Budai Márk, Kassai Tibor és Molnár Benjámin. Különdíjat kapott a Csökmői Cigánytánc Együttes, műsoruk címe: Cini Jag (Pici tűz). A zsűri elnökének felajánlásában különdíjas lett a moderntáncot bemutató Kassai Lilla (Berekböszörmény).

- Rozsik Rita -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában