A nap legfontosabb anyagai

2024.07.01. 21:58

Újabb beruházások kezdődtek Debrecenben

Vármegyénk ismét a legbiztonságosabb lett, újabb hallgatók vehették át diplomáikat. Hírösszefoglaló Hajdú-Biharból.

Haon.hu

Nem állnak le az útfelújítások Debrecenben

Forrás: Napló-archív

Rendhagyó módon nem péntek délelőtt, hanem hétfő délután tartotta soron következő tanácskozását a vármegye közgyűlése. Az ülésen Hajdú-Bihar közbiztonsága tavalyi adatait ismertette Gyurosovics József rendőr dandártábornok, kapitányságvezető, majd ezt követően átadták a Hajdú-Bihar Vármegye Rendőre elismerést is. Mindezek mellett köszöntötték a Csokonai Gimnázium országos versenyt nyert diákjait, valamint döntés született egy jelentős turisztikai pályázat benyújtásáról is.

Július 3. és 6. között rendezik meg Magyarország legnagyobb nemzetközi katonazenei találkozóját. A debreceni Katonazenekari Fesztivál előkészületei zajlanak jelenleg, épülnek a lelátók, melyek várhatóan megtelnek majd hamarosan.

Teljes útzár mellett kezdődött meg július 1-én a Tóth Árpád utca nagyfelületű útfelújítása. A beruházás előkészítő munkálatokkal vette kezdetét.

Új buszsáv épül Debrecen belvárosában, emiatt ideiglenesen a forgalmi rend is változik. 

Június utolsó hetében több tragikus eseményről is beszámoltunk. Egy csokorba szedtük azokat a cikkeket, melyek leginkább foglalkoztatták az olvasóinkat a mögöttünk hagyott héten; tragédia, vádemelés és baleset is szerepel köztük.

A foci-eb kiválóan illusztrálta, hogy mennyire nem mindegy, éppen kinek az oldalán áll a szerencse. Ezért megnéztük, kikkel lesz kegyes Fortuna az év második felében csillagjegy alapján.

Magától begyulladó farakás, kopogó fűtéscső, látszólag a semmire morgó kutya. Szirti Sas elhunyt harcosok szellemeivel él együtt Tiszacsegén, és egyáltalán nem bánja.

A technika fejlődésével, új megoldások megjelenésével ma már nem feltétlen luxus, ha otthon csobbanna az ember. Utánajártunk, mennyiért és milyen medence szerezhető be azért, hogy egy forró nyári nap végén otthon áztassuk ki magunkból a nap folyamán összegyűlt gőzt.

Július 1-én a Gyermeknevelési és Gyógypedagógiai Kar hallgatói kapták kézhez diplomájukat 10 órakor a Díszudvarban.

Ajánljuk még:

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában