Fesztivál

2024.07.01. 16:15

Ezért van nagy építkezés Debrecen főterén – fotókkal

Július 3. és 6. között rendezik meg Magyarország legnagyobb nemzetközi katonazenei találkozóját. A debreceni Katonazenekari Fesztivál előkészületei zajlanak jelenleg, épülnek a lelátók, melyek várhatóan megtelnek majd hamarosan.

Balogh Efraim

Készül Debrecen főtere a Nemzetközi Katonazenekari Fesztivál fellépőinek és közönségének fogadására

Forrás: Molnár Péter

A 22. Nemzetközi Katonazenekari Fesztivált Debrecen önkormányzata és a Honvédelmi Minisztérium július 3. és 6. (szerda és szombat) között rendezi meg a Kossuth téren, ahol már épülnek a lelátók, illetve zajlanak az előkészületek. És hogy miért is bír nagy jelentőséggel az esemény? Nos, Csizmadia Zsolt ezredes, a Magyar Honvédség főkarmestere a fesztivál budapesti sajtótájékoztatóján korábban felidézte, hogy a Magyar Honvédség katonazenekarai 1896 óta működnek, így történelmi múltjukat tekintve eredetük igen hosszú időre nyúlik vissza.

Katonazenekari Fesztivál, Magyar Honvédség, Haon, Debrecen
Épülnek a Nemzetközi Katonazenekari Fesztivál lelátói, melyekről összesen 600 fellépőt tekinthet majd meg a közönség
Forrás:  Molnár Péter

Katonazenekari Fesztivál Debrecen 2024: Kik lépnek fel?

Persze, a debreceni Katonazenekari Fesztivál műsorszámai között nem csak hazai zenekarok előadását tekintheti meg majd a közönség: a Magyar Honvédség Debrecen Helyőrségzenekar és a Magyar Honvédség Központi Zenekara képviseli, míg a nemzetközi palettáról Csehország, Ausztria, Szlovákia, Horvátország, Hollandia, Olaszország, Egyiptom, Románia és Lengyelország katonazenészeit is hallhatják – összesen 600 fellépőt láthat majd a közönség. 

A menetrend részleteiről bővebben itt olvashatnak. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában