Móka és kacagás

2024.05.27. 07:27

A téglási gyereknapon mindenki jól érezte magát

Vasárnap délelőtt gyerekzsivajtól volt hangos Tégláson a városközpont, színes és ingyenes programokkal várta a családokat az önkormányzat.

Kerekes-Bíró Éva

A kellemesen hűs lombok alatt készültek a csillámtetkók és arcfestések, mellette ügyességi játékok és kincskeresés szórakoztatta a gyerekeket. A park másik szögletében a legkisebbeket csúszdák, hinták, mászókák várták, a vicces zokniban érkezők felvonulására pedig délben került sor. A vadászkutyák bemutatója és a természet-foglalkozás mellett aszfaltrajzolást is hirdettek a szervezők. Forgott a gyermek körhinta, volt ugrálóvár és babajátszóház, és nem hiányzott a vattacukor, pattogatott és főtt kukorica sem.

Izgalmas gyereknapi programokkal várták az érdeklődőket Tégláson
Izgalmas gyereknapi programokkal várták az érdeklődőket Tégláson
Forrás: Kerekes-Bíró Éva

Színpadi produkcióként a Pom-Pom együttes szórakoztatta a gyerekeket, majd az illuzionista és bűvész fellépő Kiss V. Balázs. Mindkét produkció a közönség bevonásával igazi interaktív show-élményt nyújtott. A délelőtt különlegességeként bűvésztrükkökkel és látványos fogásokkal ismerkedhettek meg a gyerekek. A fellépés után közvetlenül, mintegy műhelygyakorlaton: kérdezhettek, tanulhattak, és nem maradt el a közös fotózás sem.

Szabó Csaba polgármester elmondta, hogy a városnéző kisvonat szüntelen telt házzal rótta a köröket a kisvárosban, igazi látványosságként érintve a Kisréti tavat, ami az utóbbi idők egyik várva várt fejlesztési eredménye: hiszen a pocsolyás csatornák helyett újra színes élővilággal benépesült tó várja a sétálni, kikapcsolódni vágyókat, padokkal, szigettel a közepén. A városvezető bemutatta a tó mellé készülő játszóteret és parkolót is.

A téglási gyermeknap zárásaként délután moziztak a családok, a közösségi házban Fekete István klasszikusát, a Vukot nézték meg az érdeklődők.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában