Helyi közélet

2024.05.23. 15:07

Nagy bejelentés: megvan Hajdú-Bihar legújabb gyógyfürdője

A Bihar Termálliget május 21-től viselheti ezt a címet. A bejelentést a berettyóújfalui városnaphoz kötötte Muraközi István polgármester.

Haon.hu

Berettyóújfalu május 23-án ünnepli a város napját, hiszen 1608-ban ezen a napon kapott kiváltságlevelet Báthory Gábor erdélyi fejedelemtől. A jeles nap alkalmából minden évben többnapos programsorozatot rendeznek, így többek között koncertekkel, Berettyóújfalut bemutató fotókiállítással, futóversennyel és kulturális programokkal ünneplenek a bihari település lakói.

Bihar Termálliget Berettyóújfalu
A Bihar Termálligetet tavaly júniusban adták át Berettyóújfaluban
Forrás: Napló-archív

Szintet lépett a berettyóújfalui strand

A csütörtökön tartott ünnepi testületi ülésen, Muraközi István polgármester egy újdonságról is beszámolt:

a tavaly átadott Bihar Termálliget május 21-től viselheti a gyógyfürdő elnevezést, így jelenleg ez hazánk legújabb gyógyfürdője.

Muraközi István, Berettyóújfalu polgármestere a város csütörtöki ünnepi ülésén
Muraközi István, Berettyóújfalu polgármestere a város csütörtöki ünnepi ülésén
Forrás: Czinege Melinda

A fürdőt üzemeltető cég közleménye szerint ezzel a kormányhivatali határozattal többéves folyamat ért célba, amikor a magyar állam támogatásával közel 3,5 milliárd forintos fejlesztésből megújult és gyógyászati részleggel bővült a korábbi uszoda és strandfürdő. A gyógyászati eszközök beszerzését egy újabb pályázattal biztosította az önkormányzat, így a Debreceni Egyetem által üzemeltetett kórház szakmai hátterére épülő gyógyászati részleg idén elkezdte működését.

Zámbori Péter, az önkormányzati tulajdonú Herpály Vagyonkezelő Kft. – mint a gyógyfürdő üzemeltetője – tájékoztatása szerint a fürdőkomplexum így vált teljessé, hiszen a kültéri strandmedencék és a fedett uszodarész kibővült egy korszerű gyógyászati központtal, s vált regionális gyógyfürdővé. Az ügyvezető további fejlesztésekről is beszámolt, hiszen májusban nyitották meg a Bihar Termálliget lakókocsis kempinget, de a fürdőhöz kapcsolódó szállodai fejlesztéseken is már gőzerővel dolgoznak a háttérben.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában