Mutatjuk a részleteket

2024.03.05. 13:19

Folytatódik a Civaqua-program, új villamosok is jönnek – debreceni fejlesztésekről döntött a kormány – videóval

Biztosítják a Fancsikai- és a Vekeri-tavak folyamatos vízellátását, de az 1-es villamos pályája is teljesen megújul. A friss kormánydöntéseket Papp László polgármester ismertette a közösségi oldalán.

Haon.hu

A Civaqua-program első üteme tavaly novemberben fejeződött be, az akkori helyszínbejáráson többek között Balázs Ákos alpolgármester, Papp László polgármester és Láng István az Országos Vízügyi Főigazgatóságvezetője is részt vett

Forrás: Napló-archív

Két fontos, Debrecent érintő kormánydöntésről számolt be kedden kora délután Papp László a közösségi oldalán.

A polgármester a Facebook-oldalára feltöltött rövid videóban elmondta, ezek közül az egyik szorosan kapcsolódik az elmúlt napokban elfogadott környezetvédelmi programhoz, a Zöld Kódexhez.

– A környezetvédelmi programunk egyik legfontosabb fejlesztési eleme a Vizet a Nagyerdőnek, vizet az Erdőspusztáknak! programpont volt. Örömmel jelenthetem be, hogy a kormány döntést hozott arról, hogy kiemelt fejlesztési programpontként bekerül a Civaqua 2, a Civaqua-program folytatása a KEHOP Plusz európai uniós fejlesztési alapba – közölte Papp László, hozzátéve:

a döntés jelentős további vízellátást biztosít majd a debreceni Nagyerdőnek és az Erdőspusztáknak, ezáltal pedig biztosíthatóvá válik a Fancsikai- és a Vekeri-tavak folyamatos és megfelelő szintű vízellátását is.

– Gyakorlatilag a város nagy vízgazdálkodási programját tovább tudjuk folytatni – tette hozzá a polgármester.

Teljesen megújul az 1-es villamosvonal

Papp László elmondta, a másik nagyon fontos fejlesztés a város közösségi közlekedéséhez kapcsolódik. – Az elmúlt időszakban több olyan döntésünk volt, amelyeknek köszönhetően a város közösségi közlekedése folyamatosan fejlődött, megújult. Ilyen például a jelenleg is zajló autóbuszpark-csere – emlékeztetett a városvezető, majd ennek folytatásaképpen bejelentette, hogy a kormány az 1-es villamosvonal teljes körű rekonstrukciójáról is döntött.

– Az elmúlt években a DKV több szakaszban már fejlesztette, újította meg az 1-es villamosvonal nyomvonalát, viszont a teljes körű rekonstrukcióra még nem került sor.

Ezt is el tudjuk indítani a következő időszakban, sőt kilenc új villamos beszerzésére is lehetőségünk nyílik

– tette hozzá Papp László, aki a zárásképp elmondta, a részletekkel hamarosan jelentkeznek.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában