Közgyűlés

2024.02.22. 13:20

Zöld Kódex szentesítve: Debrecen Európa Zöld Fővárosa akar lenni!

Szemléletformálással és nagyberuházásokkal is tesz Debrecen önkormányzata azért, hogy a város fejlődése polgárai egészségének biztonsága mellett történjen. A Zöld Kódex intézkedéseit a Debreceni Egyetem professzorai és a város szakemberei állították össze.

Bekecs Sándor

Biztonságos fejlődést és fenntartható, zöld jövőt szánnak Debrecennek

Forrás: Napló-archív

Az erősödő gazdaságnak köszönhetően összegszerűen is mind többet költhet Debrecen arra, hogy tiszta, szép és rendezett legyen. A város nemrég elkészült környezetvédelmi programja, a Debrecen Zöld Kódexe komplex stratégiát fogalmaz meg a fenntarthatóbb, környezetkímélőbb jövő kialakítására. 

A következő három évben ötven különböző intézkedéssel tesz a cívisváros önkormányzata azért, hogy növelje zöldterületeit, hatékonyabbá tegye vízfelhasználását, s eljuttassa a Tisza vizét a Nagyerdőhöz és az Erdőspusztákra; kiépítse a Környezeti Ellenőrző Rendszert és minél szélesebb körben bevonja a lakosokat zöld szemléletformáló programjaiba.

A kódex alapdokumentuma annak a célkitűzésnek is, hogy 2027-re Debrecen legyen Európa Zöld Fővárosa.

Elfogadták az előterjesztést

A Zöld Kódex legfontosabb intézkedéseinek bemutatása mellett a Hajdú Online oldalán beszámoltunk többek között a JövőMűhely azon pódiumbeszélgetéséről is, melyen a program alkotói, a polgármesterei hivatal szakembere és a Debreceni Egyetem professzorai osztottak meg részleteket. A komplex környezetvédelmi stratégiát azóta a szakma, a civil szervezetek és a hatóságok is véleményezték, február 22-én pedig Debrecen Közgyűlése tárgyalta, és el is fogadta.

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában