Környezetvédelem

2024.01.23. 21:21

Elkészült Debrecen környezetvédelmi kódexe

Az ország legkomplexebb környezetvédelmi programját szerdán mutatják be.

Haon.hu

Az országban ez a program illeszkedik az elsők között a Nemzeti Környezetvédelmi Program 5.0-hoz

Forrás: Papp László Facebook-oldala

– Elkészült az ország legkomplexebb környezetvédelmi programja, amelyet holnap bemutatunk – tudatta kedden Debrecen polgármestere, Papp László Facebook-oldalán.

Mint írja, Debrecen környezetvédelmi kódexében egységes szerkezetben találhatók mindazon elvek, intézkedések, programok, amelyek megvalósítását 2019-ben elkezdtek.

Építünk a helyben lévő tudásra, az együttműködésre, ennek újabb kiváló példája, hogy az Egyetemmel és a Zöld Munkacsoport tagjaival közösen készítettük el a Kódexet  

– folytatta.

Hozzátette, az országban ez a program illeszkedik az elsők között a Nemzeti Környezetvédelmi Program 5.0-hoz, és az élet minden területére kiterjed a Környezeti Ellenőrző Rendszertől a karbonsemleges ipari parkokon át egészen a madárbarát intézkedésekig.

– Debrecen úgy fejlődik, hogy vigyázunk a debreceniek egészségére és a minket körülvevő természeti értékeinkre – zárta gondolatait a város vezetője.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában