Közbeszerzés

2024.03.31. 14:13

Rendesen belecsapnak a zöld fejlesztésekbe Berettyóújfaluban

Bekecs Sándor

Fitneszezközöket is telepítenek majd

Forrás: illusztráció / Napló-archív

Kertvárosi Zöld Infrastruktúra fejlesztése címmel írt ki közbeszerzést Berettyóújfalu önkormányzata. A tervezett munkálatok célja a város több közösségi terének megújítása – derült ki a Közbeszerzési Értesítő március 19-i számából.

Az északnyugati városrészben a Bem Apó és a Táncsics teret, valamint a Budai Nagy Antal, a Bocskai és a Báthory utcát érinti majd a fejlesztés. A fejlesztések minden esetben a lakosság igényeit és rekreációját szolgálják, esztétikus közösségi helyszíneket teremtenek.

A projekt során mindegyik tervezési területen utcabútorokat helyeznek ki, 2 helyszínen játszóeszközöket, 2 területen fitneszeszközöket telepítenek, valamint sportpályákat és egy kutyaügyességi pályát alakítanak ki. Kihelyeznek továbbá két helyszínen kerékpártárolókat és egy ingatlanon ivókutat alakítanak ki, egy helyszínen pedig térfigyelő kamerákat szerelnek fel.

A zöldfelületeknél fontos szempont a lehulló csapadékvíz helybeni hasznosítása.

A fejlesztés második része a délkeleti városrészt érinti. Itt a Péterszegi, a Csillag, a Herpály és a Nyárfa utcákon történnek fejlesztések. A projekt során mindegyik tervezési területen utcabútorokat helyeznek ki, 3 helyszínen új játszóeszközöket, 1 területen kiegészítő lámpatestet telepítenek, további 1 helyszínen térfigyelő kamerarendszert alakítanak ki. A közösségi események támogatásaként egy helyszínen grillező lesz majd, egy ingatlanon pedig ivókút. Itt is szempont a lehulló csapadék helyben való hasznosítása.

A projekt harmadik része a berettyószentmártoni városrészt foglalja magába. Itt a Puskin és a Nadányi utca, valamint a Posta előtti zöldterületen várhatóak munkálatok. Mindegyik területen helyeznek ki új utcabútorokat, a Nadányi utcán új játszóeszközöket, a Puskin utcán játszóeszközöket és fitneszeszközöket telepítenek. Egy helyszínre kerékpártároló kerül, két ingatlanon pedig ivókutakat építenek, egy helyszínen pedig térfigyelő kamerát szerelnek fel. A zöldfelületeknél fontos szempont a lehulló csapadékvíz helybeni hasznosítása.

A munkálatokra 14 hónap áll majd a leendő kivitelezők rendelkezésére, az ajánlatokat április 4-ig várják.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában