Gyász

2024.02.13. 08:03

Elhunyt a hajdúböszörményi programozó, akinek Oscar-díjat is köszönhet az ország

Major Imre 48 évesen vesztette életét.

Haon.hu

Major Imre Oscar-díjat kapott a modellezőprogamért, amelyet társaival közösen alkotott

Forrás: Shutterstock

Február 5-én, mindössze 48 évesen elhunyt Major Imre hajdúböszörményi kötődésű szoftverfejlesztő, aki 2014-ben társaival együtt technikai Oscar-díjat nyert egy általuk fejlesztett 3D-modellezőprogramért, írta a Ripost, megosztva a programozó egyik volt osztálytársának ezzel kapcsolatos posztját is. Kollégáival együtt Major alkotta meg a Mudbox nevű szobrászszoftvert, amelyet hollywoodi szuperprodukciók is használtak.

A lap rámutaott, a technikai Oscar-díjat olyan mérnöki, tudományos vagy technológiai teljesítményekért ítélik oda, amelyek jelentős hatást gyakoroltak a filmipar fejlődésére.

Major Imre temetése február 16-án, pénteken 13 órától lesz a hajdúböszörményi köztemetőben.

Frissítés: Major Imréről a délelőtti órákban a hajdúböszörményi önkormányzat is megemlékezett a Facebook-oldalán.

Mint írták, a programozó által is fejlesztett szoftver többek között olyan ikonikus filmek létrejöttét segítette, mint az Avatar, a Harry Potter-sorozat, A Gyűrűk Ura-filmek, a King Kong, a Thor és a Pi élete.

„Hajdúböszörmény Város Önkormányzata nevében ezúton szeretnénk kifejezni őszinte részvétünket és együttérzésünket Major Imre családjának és szeretteinek!” – zárták a bejegyzést.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában