Reprezentatív felmérés

2024.02.11. 10:04

Közzétették, melyik a „tahó erdőjárók" kedvenc söre Hajdú-Biharban

Húsz éve eldobott sörözdobozt is találtak a szemétszedők.

Haon.hu

Húsz éve dobhatták el az egyik sörösdobozt az erdőben

Forrás: Facebook / Hajdú-Bihar Megyei Erdőmentők

Szokatlan, ám meglehetősen találó statisztikai adatot tettek közzé a napokban a Hajdú-Bihar Megyei Erdőmentők a Facebookon. A bejegyzés szerint a közhasznú alapítvány három tagja Haláp környékén tett sétát, szokásukhoz híven természetesen szemétszedéssel és szemét elemzéssel egybekötve.

Beszámolójukból kiderül, meglepő módon magasan felülreprezentált az egyik ismert márka jelenléte az eldobált dobozok között. Megállapították, ez a márka a „tahó erdőlátogatók kedvenc söre”. Nem mi mondtuk, aki kíváncsi az eredményre, ezen a linken megtekintheti a megfejtést.

Az erdőmentők egy zacskót a Zsuzsi Erdei Vasút végállomása előtti két kilométeres szakaszon gyűjtötték be, a második kupacot pedig a hármashegyaljai kilátótól a Halápi csárdáig tartó részen. Mint írják, megtalálták a sörösdobozok korelnökét, amely a lejárati dátuma alapján húsz éve éktelenkedik az erdőben.
Honaplapjuk szerint az Erdőmentők egy közérdekű célokat megvalósító, közhasznú alapítvány, melynek elsődleges feladata az erdők és a vadvilág védelme, annak sérüléseinek helyreállítása, országosan 2023-ban több mint 1600 taggal rendelkezett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában