Közgyűlés

2024.01.25. 11:11

Új tulajdonos lépett be két DVSC-cégbe – fotókkal

A DVSC LA Létesítményfenntartó Nonprofit Kft. és a DVSC Labdarúgó Akadémia Nonprofit Kft. tulajdonosi összetételének változásait hagyta jóvá az önkormányzat.

Bekecs Sándor

DVSC LA Kft. új tulajdonossal bővült

Forrás: Illusztráció / Napló-archív

DVSC LA Létesítményfenntartó Nonprofit Kft. és a DVSC Labdarúgó Akadémia Nonprofit Kft. tulajdonosi összetételének változásáról is tárgyalt január 25-i ülésén Debrecen közgyűlése. 

A DVSC LA Létesítményfenntartó Nonprofit Kft. törzstőkéjének három törzsbetét-tulajdonosa volt a döntést megelőzően: a DVSC Futball Zrt., a Debreceni Egyetem és a debreceni önkormányzat, mindegyikük 33,33 százalék arányban.

A Debreceni Vasutas Sport Club értékesítette a tulajdonában lévő DVSC Futball Zrt.-ben meglévő részvények egy részét a tulajdonostárs NSE Sport Invest Kft.-nek. A részvények eladásából realizált vételárra tekintettel vételi ajánlatot tett a DVSC Futball Zrt.-nek a DVSC LA Kft.-ben lévő üzletrészéből egy rész megvásárlására; a DVSC Futball Zrt. elfogadta az ajánlatot.

Az üzletrész felosztását és értékesítését követően a DVSC LA Kft. tulajdonosi szerkezete a következőképp változik:

 az egyetem és az önkormányzat továbbra is 33,33-33,33 százalék, míg a DVSC Futball Zrt. 30,13 százalék, a DVSC Egyesület 3,2 százalék tulajdoni hányaddal rendelkezne.

Változik a DVSC Labdarúgó Akadémia tulajdonosi szerkezete is

A DVSC Labdarúgó Akadémia Nonprofit Kft. hasonló tulajdonosi szerkezettel rendelkezik, mint jelenleg a DVSC LA Létesítményfenntartó Nonprofit Kft. Ugyanazon szervezetek ugyanolyan arányban osztoznak rajta.

A fentihez hasonló tranzakciót követően így alakul a tulajdonosok hányada: az egyetem és az önkormányzat továbbra is 33,33-33,33 százalékot, míg a DVSC Futball Zrt. 10, a DVSC Egyesület pedig 23,33 százalékot birtokol majd.

A csütörtöki ülésen a képviselők elfogadták az ingyenes utazásról szóló előterjesztést is, erről itt írtunk:

További döntéseket születtek: 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában