Közgyűlés

2024.01.25. 11:00

Több mint 30 év után kerül vissza egy ingatlan a debreceni önkormányzathoz – fotókkal

Debrecen város közgyűlése továbbá ingyenesen ad át informatikai eszközöket a Debreceni Megtestesülés Plébániának.

Bekecs Sándor

A Harsona utca 80. szám alatt lévő telephelyet és irodát még 1993-ban adta 30 évre ingyenes használatba az önkormányzat

Forrás: Kiss Annamarie

Ingyenes hasznosítási szerződés megszüntetéséről is döntött a debreceni közgyűlés január 25-i ülésén. A Harsona utca 80. szám alatt lévő telephelyet és irodát még 1993-ban adta 30 évre ingyenes használatba az önkormányzat a Debreceni Regionális Gazdaságfejlesztési Alapítvány (DRGA) részére. 

A 30 év időtartam lejártát követően a testület tavaly augusztusban határozatlan időtartamra meghosszabbította ezt a megállapodást. Azonban az ott lévő helyiségeket bérbeadással már kevésbé tudják hasznosítani, az ingatlan fenntartása gazdaságilag már nem indokolt. Ezért a felek kezdeményezték az ingatlan ingyenes hasznosításba adásának közös megegyezéssel történő megszüntetését.

A debreceni közgyűlés továbbá döntött arról is, hogy az önkormányzat az eszközei közül 27 darab asztali számítógépet, 27 darab monitort, valamint 6 darab ViewSonic IFP7550-5F interaktív kijelzőt ingyenesen a Debreceni Megtestesülés Plébánia tulajdonába adja. Az eszközöket a Plébánia gyermekjóléti szolgáltatások és ellátások elősegítése érdekében használná.

A csütörtöki ülésen a képviselők elfogadták az ingyenes utazásról szóló előterjesztést is, erről itt írtunk:

Továbbá más ügyekben is döntés született:

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában