Advent

2023.12.22. 19:07

Mutatjuk, milyen volt a hangulat a Debreceni Advent utolsó előtti estéjén! – fotókkal

Haon.hu

Az Európa legszebb kis adventi vásárai közé beválasztott forgatag szombat estig várja látogatóit

Forrás: Kiss Annamarie

Nagy volt a zsibongás péntek este a debreceni adventi vásárban, ahol az utolsó előtti napon még belekóstolhattak az éhes vendégek a lepényekbe, tócsniba, netán kürtőskalácsba vagy éppen kortyolhattak a finom, fűszeres forralt borokból. Az Európa legszebb kis adventi vásárai közé beválasztott forgatag szombat estig várja látogatóit.

Zárás előtt még – december 23-án délután – az utolsó gyertya is meggyullad a város adventi koszorúján; ezúttal a is Révész téren gyújtják meg.

15:45 órától énekes hagyományőrzők vonulnak az Emlékkertből a Debreceni Református Kistemplomig, majd 16 órakor lobban a láng, Puskás István alpolgármester, Sipos Barnabás, a Debreceni Szentháromság Magyar Ortodox Egyházközség parókusa és Roberto Mattina misszionárius szavainak kíséretében. A 43. Főnix Cserkészcsapat közreműködésével Debrecenbe érkezett a betlehemi láng, melyet a gyertyagyújtás végeztével bárki otthonába viheti.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában