Debreceni Egyetem

2023.12.17. 12:59

Debrecenben ülésezett az MTA agrártudományi osztálya

Haon.hu

Forrás: unideb.hu

A Debreceni Egyetemen tartotta akadémikusi zárt ülését a Magyar Tudományos Akadémia Agrártudományok Osztálya. A testület tagjai az ügyrendi megbeszélést követően megismerték a Debreceni Egyetem hosszútávú kutatási és oktatási stratégiáját, kiemelve a debreceni agrárfelsőoktatás és -tudomány helyzetét, illetve jövőképét, közölte az egyetem hírportálja.

A Magyar Tudományos Akadémia Agrártudományi Osztályának Harsányi Endre, a Debreceni Egyetem agrár- és élelmiszertudomány fejlesztéséért felelős ágazatfejlesztési rektorhelyettese mutatta be az intézmény komplex multidiszciplináris oktatási és kutatási struktúráját.

Stündl László, a Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi Kar dékánja beszámolt a testület tagjainak arról, hogy a kutatások területén a MÉK a Gazdaságtudományi Kar mellett együttműködik a Műszaki, az Informatikai, az Általános Orvostudományi és a Gyógyszerésztudományi Karral is.

A megbeszélésen elhangzott: a tudományos testület üdvözli a Debreceni Egyetem agrárkutatóinak egyebek mellett a növénytermesztés területén elért tudományos eredményeit és számít az újabb kutatási eredményekre.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában