Fidelitas

2023.12.08. 14:59

A debreceni fiatalok valóban tesznek a környezetvédelemért

A helyi Fidelitas ásót ragadott, s Csapókerti Közösségi Faültetéshez.

Bekecs Sándor

A Szeretlek Debrecen Egyesület kezdeményezéséhez a Debreceni Fidelitas tagjai is csatlakoztak

Forrás: Debreceni Fidelitas / Facebook

A helyi közösség és a Szeretlek Debrecen Egyesület kezdeményezéséhez csatlakoztak a Fidelitas debreceni aktivistái az első Csapókerti Közösségi Faültetésen.  

A cselekvő környezetvédelemben hiszünk. Ezúttal Debrecenben csatlakoztunk egy közösségi faültetési akcióhoz, hogy újabb facsemetékkel tegyünk egy lépést a zöldebb Magyarország felé. Ilyen az, amikor valódi civil szervezetek, valódi munkával tesznek mindannyiunk közös ügyéért

– mondta megkeresésünkre Kálmánczi Miklós, a Fidelitas országos elnökségének zöld ügyekért felelős alelnöke, aki maga is debreceni. Hozzátette, számukra ez jelenti a valódi környezetvédelmet, nem pedig a különböző tüntetések és értelmetlen táblaemelgetések.

Debrecen, Kálmánczi Miklós, fidelaitas, faültetés
Kálmánczi Miklós, a Fidelitas országos elnökségének zöld ügyekért felelős alelnöke
Forrás: Molnár Péter

Mint fogalmazott, már Debrecenben is megjelentek azok a magukat civileknek beállító baloldali politikusok, akiknek az a dolguk, hogy politikai feszültséget keltsenek. 

Olykor nem engedik be a hivatal munkatársait a munkahelyükre, máskor a polgármester háza előtt tüntetnek és a zöld energiatárolás ellen tiltakoznak, pedig a világon mindenhol ez jelenti a modern energiagazdálkodás alapját

 – emelte ki.

–  A recept sajnos itt is ugyanaz, mint az ország több pontján: a politika által finanszírozott álcivilek hangos hisztivel hergelnek, miközben feleannyi munkával akár valami hasznosat is tehetnének a klímaváltozás elleni közös fellépéshez. Számukra az megreked a szavak szintjén, hogy zászlójukra tűzik a zöld ügyeket és azt hangoztatják, hogy a környezetünk óvása milyen fontos. Soha egyetlen egy fát sem ültettek el, nekik valójában a környezetvédelem csak üres lózung, amelyet politikai célokra használnak – fogalmazta meg véleményét Kálmánczi Miklós. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában