Reagált a Fidesz

2023.07.24. 16:13

Momentumos képviselők akadályozták az önkormányzati dolgozók munkáját Debrecenben – fotókkal, videókkal

Haon.hu

Momentumos tüntetők

Forrás: Kiss Annamarie

Elítélik azt a magatartást, amit Mándi László és Szabó Bence Momentumos képviselők a mai napon tanúsítottak – tudatta a Debreceni Fidesz-KDNP frakció a Momentum helyi önkormányzati képviselői által szervezett blokád akciójára vonatkozó közlésében.

Hétfőn kora reggeltől blokád alá helyezte Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzatának egy épületét Mándi László és Szabó Bence baloldali önkormányzati képviselő, ezzel akadályozva a debreceniek ügyintézését és az önkormányzati alkalmazottak munkáját, mivel többszöri kérésre sem engedték be őket. Mándi László és Szabó Bence képviselővé választásukat követően a letett képviselői esküjükben és az aláírásukkal önkéntesen elfogadott etikai kódexszel ellentétesen, tilos önhatalommal akadályozták meg a bejutást, amit jogszabályellenesnek tartunk.

Hozzátették, Papp László, Debrecen Megyei Jogú Város polgármestere Budapesten tárgyalt, azonban amint értesült az esetről, azonnal felhívta Mándi László önkormányzati képviselőt, és felajánlott számára egy személyes találkozót, hiszen az ajtaja bármikor nyitva áll előtte, ahogyan bárki előtt. Mándi László nem adott egyértelmű választ arra, hogy él-e a felajánlott lehetőséggel.

Kiemelték, a Momentum képviselői hétfői cselekedetükkel egyértelművé tették, hogy a Budapesten és külföldön bevett politikai attrocitásokat szeretnék Debrecenbe importálni, ami méltatlan a debreceni önkormányzati képviselőkhöz.

– Ahhoz már hozzászoktunk, hogy a baloldal nem támogatja a debreceni fejlesztéseket, de az, hogy a debrecenieket és az önkormányzati dolgozókat akadályozzák a saját életükben, az túlmegy minden határon. Mi a kulturált párbeszédben hiszünk, és azért dolgozunk, hogy Debrecen fejlődjön, hiszen mi mindent a debreceniek érdekében teszünk – írták a közlésben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában