Faültetés

2023.11.24. 19:28

Közösségi térben közösségi ültetés – Debrecen új ligete benépesült - fotókkal

Az első csapókerti közösségi faültetést november 24-én, pénteken szervezték a Budai Nagy Antal és a Huszár Gál utcák kereszteződésénél lévő 1200 négyzetméteres saroktelken.

Kosztin Éva

Kicsik és nagyok egyaránt kivették a részüket a munkából

Forrás: Kiss Annamarie

A rendezvény célja a területen idén októberben civil kezdeményezésre kialakított liget beültetése volt. Az eseményen Szilágyi Edina, a 3-as számú választókerület képviselője emlékezett vissza, hogyan született meg az ötlet. 

– Varga Péter vállalkozóval egy kávézás alkalmával arról beszélgettünk, milyen jó lenne ezzel az üres telekkel kezdeni valamit. Peti javasolta, hogy ültessünk fát és vonjuk be a csapókertieket, legyen ez egy igazi civil összefogás. Úgy tűnt, ez egy olyan akció lehet, ami mindenki szívét megérinti, hiszen ezzel a gyerekekért, a jövőért dolgozunk – mondta.

Hozzátette, nagy segítség volt, hogy a Szeretlek Debrecen Egyesület Kálmán-Bodnár Zsuzsa vezetésével szinte azonnal melléjük állt, és addig dolgoztak közösen a projekten, amíg támogatókat is sikerült bevonni. – Nagyon hálás vagyok, soha nem hittem volna, hogy egyetlen felhívásra ennyien megmozdulnak, hogy tegyenek a közösségért – hangsúlyozta a képviselő, aki emléklapokat adott át a szponzoroknak.

Példaértékű megmozdulás

Tasó László országgyűlési képviselő a csapókerti közösséget méltatta, akiknek elég volt csak egy jó gondolat, hogy összefogjanak a közösségért. – Példaértékű ez a segítségnyújtás. A jó ügyeket fel kell karolni, akkor mindig lesznek követők. Jót kell tenni, magunknak is ezzel segítünk a legtöbbet. Nem csak a bokszolókra érvényes, hogy jobb adni, mint kapni – fogalmazott. 

A képviselő úgy látja, sokan követni is fogják a kezdeményezés példáját, amitől még zöldebb lesz a város, jobb lesz a levegő, összetartóbb a közösség. – Fontos találkozni, együtt lenni, öröm, hogy ebben a hideg időben is ilyen sokan itt vagyunk. Jó érzés ilyen csapatban lenni – hangsúlyozta.

A beszédek után a szervezők kiosztották munkakesztyűket és az ásókat a megjelenteknek, akik elültették a csaknem hatvan facsemetét a telken.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában