Karrierhét

2023.12.08. 14:36

Egy hét alatt húsznál is több céggel ismerkedhettek meg a péchys diákok

A Debreceni SZC Péchy Mihály Építőipari Technikum most lezárult, ötnapos karrierhetén a tanulók és oktatóik számos interaktív előadáson szerezhettek élményeket, találkozhattak több vállalati partnerrel, a diákok pedig még próbainterjún is kipróbálhatták magukat.

Haon.hu

A péchys karrierhét pénteki zárórendezvényén

Forrás: DSZC

A Debreceni Szakképzési Centrum kezdeményezésére mind a 11 intézményében megvalósul a Karrierhét nevű programsorozat, hagyományteremtő szándékkal. Ezeknek a célja, hogy minden iskolában legyen egy olyan hét, amikor interaktív programok, önfejlesztő előadások várják a fiatalokat, amelyek hozzásegíthetik őket a régióban rájuk váró karrierlehetőségek felfedezésére – áll a szakképzési centrum közleményében.

A Péchybe december 4. és 8. között 24 gazdálkodó vagy más szervezet képviselője látogatott el, köztük olyan vállalatok képviselői is, mint a Bosch Kft., a Dryvit Profi Kft., a Transcosmos Kft. vagy a Diehl Aviation Hungary Kft.

Az eseményen Racz Nóra, a Debreceni Szakképzési Centrum kabinetvezetője elmondta, ez a hét az iskola életében kifejezetten élményekkel és újdonságokkal teli volt. A centrumvezetés célja a karrierhét megálmodásakor az volt, hogy  olyan programsorozatot valósítsanak meg az iskolák, ahol hasznosítható tudást szerezhetnek a diákok, és ami megerősítheti őket az iskola és a szakmaválasztásban, illetve felvértezi őket a munka világához szükséges ismeretekkel. A karrierhét ötletét a Centrum adta, de tartalommal az iskola töltötte fel. 

A jövő rajtatok múlik

 –szólt a kabinetvezető a diákokhoz, és többek között elmondta: „a felfedezés, kutatás és kísérletezés fontos kulcsszavak a jövő tervezését illetően, de a siker útján elhivatottságra is szükség van.” 

A péchys karrierhét pénteki zárórendezvényén
Hasznos tapasztalatokkal gazdagodtak a diákok
Forrás: DSZC

Emelkedő tanulói és oktatói létszám

Sipos Laura, a Debreceni SZC Péchy Mihály Építőipari Technikum Diákönkormányzatának elnöke elmondta, igazán megtisztelő számára, hogy tolmácsolhatja diáktársai tapasztalatait. Amikor először hallottak a karrierhét programjairól, nem ismerték fel a bennük rejlő lehetőségeket, végül azonban pozitívan csalódtak a témahét előadásaiban.

Nagyné Pálinkás Anikó, a Debreceni SZC Péchy Mihály Építőipari Technikum igazgatója megosztotta: mindenki számára ismert, hogy 2015-ben új fejezet indult az intézmény életében, a Debreceni Szakképzési Centrum irányítása és támogatása mellett működhetnek. Az együttműködés 2020-ban tovább erősödött a tartalom és a jogszabályi háttér megújításával. Ennek köszönhetően szorosabb lett a kapcsolat a gazdasági partnerekkel, és a változás meglátszik a tanulói és dolgozói létszámban is:

nappali tagozaton a korábbi 560 helyett 750-en tanulnak, az oktatói létszám pedig 47 főről 65 főre nőtt.

A technikumnak nagy szerepe van abban, hogy a diákoknak ne csak szakmát tanítson, hanem felkészítse őket a munkavállalásra, a tudatos karrierépítésre is.

A Debreceni Szakképzési Centrum intézményeiben a Karrierhét programsorozatot december 11-el kezdődően a Debreceni SZC Irinyi János Technikum folytatja. A téli szünetet követően pedig további DSZC-iskolákban kerül majd megrendezésre a diákokat, oktatókat és szülőket egyaránt megszólító témahét.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában