Programsorozat

2023.11.12. 20:21

Nyolc hajdú-bihari telpülésen voltak ingyenes programok a héten

Haon.hu

Folytattódott az iskolásoknak szóló természetvédelmi előadás-sorozat Hajdú-Biharban. Az önkotmányzat közlésében tudatta, Bojton az „Ősz-Lombhullás, költöző madarak, jeles napok”, Gáborjánban és Szentpéterszegen a „Vizeink, vizes élőhelyeink”, Szerepen és Nyírmártonfalván pedig „Az erdők vadfajai-A természetvédelem és a vadgazdálkodás kapcsolata” című foglalkozáson vehettek részt a diákok Varga Edit természetpedagógus közreműködésével. Az interaktív bemutatók célja minden témakörben egyebek mellett az ismeretátadás, szemléletformálás, vármegyénk természeti értékeikre történő figyelemfelhívás, valamint a képességfejlesztés.

Bedőn idősek napi ünnepség keretében a Tordai Zoltán Quintet zenés műsorát láthatták a nyugdíjasok, akiket Hajdú-Bihar Vármegye Önkormányzata a szervezet gondozásában megjelent egyházi könyvekkel is megajándékozott. Az esemény elején Pajna Zoltán elnök köszöntötte a résztvevőket, aki elhozta a településnek a Hajdú-Bihar vármegye puzzle-t is, a vármegyei egység szimbólumaként.

„Összehoz a kultúra” címmel a balmazújvárosiakat várták közösségi eseményre a helyi rendezvénycsarnokba, ahol St. Martint , valamint Tordai Zoltán zenekarát láthatták az érdeklődők.

St. Martin Csökmőre is ellátogatott a vármegye önkormányzata jóvoltából.  A „Kultúr-Estnek” a református templom adott otthont.

A programok Hajdú-Bihar Vármegye Önkormányzata szervezésében, „ A hajdú hagyományok nyomában” projekt keretében valósultak meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában