Fejlesztés

2023.11.14. 18:48

Javítják a vízelvezetést Nádudvaron, a napokban indulhat a kivitelezés

A település környezetvédelmi infrastruktúra fejlesztését célzó beruházás szerződését írták alá kedden.

Marján László

A szerződést Maczik Erika polgármester és Herczku János Róbert ügyvezető írták alá

Forrás: Marján László

Uniós pályázat keretében újítják fel Nádudvar egy részén a csapadékvíz-elvezető rendszert. a Völgyalj-csatorna és a Makkodi-ér fejlesztését célzó beruházás megállapodását november 14-én írták alá a városházán.

A város északi területén lévő Völgyalj-csatorna 79 hektáron érintett a fejlesztésben, ahol egy átemelő szivattyútelep beépítésével, záportározó kialakításával, a belterületi és külterületi csatornaszakasz rekonstrukciójával, fejlesztésével megoldódik a településrész csapadékvíz-elvezetése.

A Makkodi-ér 103 hektárján a város déli területén tervezett csatorna rekonstrukcióval a csatorna tisztítókotrásával, a kotrásból kikerülő anyag hulladéklerakóba szállításával, az átereszek, zárt csatornaszakasz iszapmentesítésével, az utak alatti átereszek elő- és utófenék burkolatának felújításával megoldódik a fentiekben körülhatárolt településrész csapadékvíz-elvezetése.

– A munkálatok jelentős földmozgatással, nehézgépek aktív jelenlétével járnak, ezért kérjük a nádudvari lakosok türelmét és megértését – hívta fel a figyelmet Maczik Erika polgármester.

A projekt eredményeként javul a városfejlesztésbe bevont területek vízgazdálkodása, megteremtődnek a feltételei a korszerű, a megváltozott, illetve a változás alatt lévő éghajlati viszonyokhoz való alkalmazkodásnak. 

A projekt kivitelezésére öt hónap áll a kivitelező rendelkezésére, de szeretné azt mihamarabb befejezni, akár – amennyiben ideálisak a körülmények – már ez év végére. A szerződés aláírás mellett a munkaterületet is átadta az önkormányzatnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában