Segítő kezek

2023.11.24. 17:45

Kék vödör akcióval teszi szebbé a rászorulók karácsonyát a debreceni alapítvány

Elindult a Dorkász Szolgálat Alapítvány karácsonyi Kék Vödör tartósélelmiszer-gyűjtő kampánya.

Gubányi Patrik

Idén is megtelhetnek a kék vödrök

Forrás: Kiss Annamarie

A Dorkász Szolgálat Alapítvány karácsonyi Kék Vödör tartósélelmiszer-gyűjtő kampányának részleteiről pénteken a Dorkász Befogadóközpontjában számoltak be. Az akciót különleges eseménnyel, Kék Vödör olimpiával nyitották meg, amin az ott élő gyerekek ügyességi játékokban mérettethették meg magukat a Vitesco és a Dorkász munkatársaival.

– Nagyon fontos számunkra, hogy tartós változást érjünk el a rászorulóknál, valamint megtörjük a szegénység azon mintáit, amik nem vezetnek előre. Ebben kulcsfontosságú szerepe van a Kék Vödörnek. Rendkívül nagy boldogság, hogy a megmozduláshoz nyolc cég, három élelmiszerlánc és több gyülekezet is csatlakozott annak érdekében, hogy megtöltsünk kétezer vödröt tartós élelmiszerekkel, tehát tésztával, rizzsel, liszttel, konzervekkel – mutatott rá beszédében a Dorkász Szolgálat Alapítvány igazgatója, Kiss Ábel Lukács, aki aláhúzta: akik részt vennének az adományozásban azért, hogy a nehéz körülmények között élőknek szebb legyen az ünnep, azok a honlapjukon tudnak hozzájárulni a kampány sikerességéhez.

20231124-kek-vödör-Debrecen-KA_1
Kiss Ábel Lukács, a Dorkász Szolgálat Alapítvány igazgatója
Forrás: Kiss Annamarie

Lukas Juranek, a Vitesco Technologies Hungary Kft. ügyvezető igazgatója is ellátogatott az eseményre.

– Cégünk remek együttműködést alakított ki a Dorkász alapítvánnyal, mely már 2019 óta tart. Olyan partnereket kerestünk, akik garantálni tudják, hogy az adományaink eljutnak azokhoz, akiknek valóban szükségük van rájuk. A szervezetben megtaláltuk ezt a társat, így immáron ötödik éve csatlakozunk a Kék Vödör kampányhoz, hogy támogassuk a rászoruló családokat – mondta az ügyvezető igazgató.

Ahogy nőtt a vállalatunk, úgy nőtt az összegyűjtött adományok száma is: 2019-ben még húsz vödröt töltöttünk meg tartós élelmiszerrel, tavaly pedig már 174-et tudtunk átadni az alapítványnak

– emelte ki Lukas Juranek, aki hangsúlyozta, hogy nagy köszöneti illeti a kollégáit, hiszen a segítségükkel az elmúlt négy esztendőben közel háromszázötven vödörnyi felajánlással támogathatták a nehéz helyzetben lévőket.

20231124-kek-vödör-Debrecen-KA_6
Lukas Juranek, a Vitesco Technologies Hungary Kft. ügyvezető igazgatója
Forrás: Kiss Annamarie

Berekméri Dalma, a Halápon a Gyermekekért Egyesület vezetője szerint a kezdeményezést csak civil szervezetekkel együttműködve lehet teljesíteni, ezért 2018-ban úgy döntöttek, hogy csatlakoznak a Dorkász kampányához.

20231124-kek-vödör-Debrecen-KA_7
Berekméri Dalma, a Halápon a Gyermekekért Egyesület vezetője 
Forrás: Kiss Annamarie

– A megélhetési gondokkal küzdő családok és idősek megsegítése szívügyünk, ezért adományokkal, kulturális rendezvényekkel törekszünk az életminőségük javítására. Csapatunk 2011 óta százhuszonkilenc rendezvényt hívott életre határon belül, hatvannégyet pedig határon kívül – tette hozzá a vezető.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában