Jön a Mikulás!

2023.11.21. 13:23

Hajdúszoboszlóra költözik a Mikulás! – mutatjuk mikor

A színes programban helyet kap Mikulásház és -posta, óriás Mikuláskönyv, valamint egy nagy Manójátszótér.

Kiss Dóra

Több ezren vettek részt a tavalyi Mikulás bulin Hajdúszoboszlón

Forrás: Napló-archív

Idén már 11. alkalommal tartják meg december 5-én a Hajdúszoboszlóra költözik a Mikulás című programot, mely évek óta nagy sikerrel zajlik, tavaly közel ezer gyermek arcára csaltak mosolyt. Ebben az évben még nagyobb és még színesebb lesz a szoboszlói rendezvény, a részletekről november 21-én, kedden számoltak be. 
Borsi Csaba, a helyi művelődési központ új igazgatója elöljáróban elmondta, az intézmény régóta ad helyet ennek a programnak, ami alapvetően egy civil kezdeményezésből indult. Hangsúlyozta, fontos, hogy megszólítsák a családokat, ezért most is kicsiknek és nagyoknak egyaránt próbálnak valamilyen élményt nyújtani. Kitért arra, hogy 

cél a folyamatos megújulás, ezért évről évre olyan elemeket építenek be a rendezvénybe, melyek még izgalmasabbá, szebbé teszik azt.

 Tudatta, tekintettel arra, hogy egyre nagyobb érdeklődés kíséri programot, most a Szent István park csaknem teljes területét a Mikulás birodalmának alakítják át.

A helyiekkel együtt valósítják meg

A továbbiakban Majoros Petronella alpolgármester ismertette a részletes programot. Elsőként büszkeségét fejezte ki aziránt, hogy az ország karácsonyfáját Hajdúszoboszlóról szállítják a fővárosba. Hozzátette, arra is büszkék, hogy Szoboszlónak van egy olyan nagy rendezvénye, ahova nem érkeznek külsős fellépők, hanem helyi civil szervezetek, lakosok közreműködésével valósítják meg.

Tudatta, a december 5-én 16:45-kor felvonulással indul az esemény, a Télapó a Télanyó, a krampuszok és manók kíséretében érkezik meg a fürdő elé. A Szent István parkban a Mikulás és kísérői egy rövid műsort adnak, a helyi iskolások mellett pedig fellép majd Elza is.

Ahogy az lenni szokott, a Mikulás kísérőivel lehet majd táncolni és fényképezkedni is, sőt bárki beülhet a Mikulás szánjába. Újdonság lesz az az fotófalként funkcionáló rénszarvas-installáció, melyet a sajtótájékoztatón láthattunk.

hajdúszoboszló, mikulás
Borsi Csaba és Majoros Petronella a részarvas-installáció előtt 
Forrás: haon.hu

A gyerekek feladhatják a leveleiket

Kiderült az is, hogy a Mikulás birodalmának idén már a Napvitorla is része lesz, itt épül a Manójátszótér, a Mikulásház pedig a Harangház előtt lesz. Új elem idén a Mikulásposta, melyben az a közel 2 méter magas könyv is helyet kap, amit egy helyi asztalos készít erre az alkalomra. A könyvbe kerülnek azok a rajzok, amelyek a művelődési központ felhívására érkeznek, a többi a posta falát fogja díszíteni, itt fel is adhatják a leveleiket a gyerekek.

A város valamennyi iskolája, óvodák, intézmények és civil szervezetek is aktív szerepet vállalnak az esemény lebonyolításában. A szép látványelemek mellett az általuk díszített 45 fenyő is ékesíti majd a Mikulás Csillagfény Otthonát

– tudatta az alpolgármester. Kitért arra is, az ingyenes programon ajándékcsomaggal köszöntik a gyerekeket, ebben az évben közel ezer csomaggal, továbbá meleg teával, mézes sütivel és csillagszóróval is készülnek, 19 órától pedig Mikulás diszkóval kedveznek a tiniknek. Aki pedig lemaradna az eseményről, az egészen december 10-ig, vasárnapig megcsodálhatja a Mikulás birodalmát. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában