Ismét büszkék lehetünk

2024.05.14. 16:20

Videónként akár milliós kereset – debreceniek a legsikeresebb hazai influenszerek

A TheVR 2013-ban indult útjára Debrecenből, és mára már az egész ország megismerte őket. Olyannyira, hogy ismét elhódították a legutóbbi, Forbes által összeállított influenszer-toplista első helyét.

Haon.hu

A népszerű debreceni influenszerpáros, VR Jani és VR Pisti idén is letarolták a magyar internetet

Forrás: Facebook / Virtuális Valóság & VR Gaming

Posztonként másfél millió forintot is kereshetnek a legjobbak – nem kisebb kijelentéssel indult a Világgazdaság Forbes-influenszerlistája alapján készített írása. Nem is csoda, ha az átlagolvasó erre felkapja a fejét, a reklámiparban teljesen más viszonylatban mozognak a „fizetések”.

thevr-wearethevr-debrecen-influenszer-forbes-lista-vrjani-vrpisti-youtuber-podcast-virtualis-valosag-virtual-reality-gaming
Filmet is forgattak már a legsikeresebb hazai youtuberekről
Forrás: Facebook / Virtuális Valóság & VR Gaming

Ahogy azt a Forbes is megjegyzi, másodjára készítették el azt a független listát, amelyen bemutatják a 20 legértékesebb magyar influenszert, akik új generációs vállalkozóként jelentős értéket képviselnek nem csupán követőik, hanem a hirdetők számára is. A lap által vizsgált véleményvezéreket a követőbázisuk, aktivitásuk és végzett influenszertevékenységük alapján rangsorolták. Számuk egyébként egy év alatt 180-ról 230-ra nőtt, a mutatók alapján előbb egy negyvenes, majd egy húszas listát készített a magazin.

Megvédte első helyét a debreceni influenszercsapat

Talán sokaknak nem is meglepetés, de az élen a TheVR végzett, amely így megvédte első helyét. A debreceni csapat tagjai végtelen videójátékozással kezdték, ma viszont már népszerű reggeli műsort visznek a Twitchen, és többek között a McDonald’s is dolgozott már velük. Közismert tény, hogy a hatalmas követőtáborral rendelkező influenszerek nagy pénzeket akaszthatnak le egy-egy együttműködésből.

A lap rámutatott, ezek egyeseknél már-már csillagászati összegeket is súrolhatnak. Posztonként akár másfél millió forint is ütheti a legsikeresebbek tenyerét itthon, márkanagyköveti szerződésekért pedig a tízmilliós összegek sem ritkák.

Idén megjelent, jubileumi filmjük majdnem másfél milliós nézettséggel bír a YouTube-on.

A magyar TikTok sztárja, Whisper Ton lett a második, aki továbbra is a platform megkerülhetetlen arca a gyorsan hadarós, hisztérikus tempóra vágott videóinak köszönhetően. Nessaj a tavalyi ötödikről a harmadik helyre ugrott, és egyre jobban profitál abból, hogy az elmúlt években a Twitchen vert tanyát. Negyedikként zárt a YouTube-legendáknak számító Pamkutya páros, ötödikként a kihívásvideóiról ismert Cresser, míg új szereplőként tűnt fel a rangsorban a közéleti streamjeivel stabil közösséget építő Jólvanezígy (10.), de nagyot megy a stewardessből lett tiktokker, Sápi Vivien is (18.). A listán többen a digitális tartalomgyártáson túli birodalomépítgetéssel biztosították be helyüket: Justvidman (9.) és Abosi Barni (16.) egyaránt kipróbálták magukat a prémium kategóriás üdítőbizniszben.

Majkát várta a csúcsra? Tévedett…

Ha megkérdeznénk olvasóikat, szerintük kik a legértékesebb magyar influenszerek, internetes celebek, a lista valószínűleg egyáltalán nem így nézne ki.

A tíz legértékesebb magyar influenszer:

  1. TheVR
  2. Whisper Ton
  3. Nessaj
  4. Pamkutya
  5. Cresser
  6. Zsozéatya
  7. Csigér Alex
  8. Verebélyi Vivi és Nagy Norbi
  9. Justvidman
  10. Jólvanezígy

Az értékelés szempontjait is ismertették

A huszonkilenc főre bővült, vállalatokból, reklámügynökségekből és médiapiaci szereplőkből álló szakmai zsűri mellett a számításokhoz használt mutatószámok körét kibővítették a SentiOne online médiafigyelő platform, valamint a HypeAuditor influenszer-adatbázis adataival, majd a felülvizsgálatot követően állt össze minden véleményvezérnél a Forbes Influenszerindex, ez alapján pedig a sorrend. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában