Reakció

2023.11.29. 14:46

Fidesz: Európában a zöld energiáért harcolnak a zöld pártok, Debrecenben ez fordítva van

A debreceni Fidesz-KDNP-frakció a Civil Fórum sajtótájékoztatójára reagálva többek között azt írta, aki az elektromobilitást és a zöld energiatárolást támadja, a BMW-t és a tiszta levegőt támadja.

Töltődő elektromos autó a debreceni Hatvan utcán

Forrás: Napló-archív

„A Civil Fórum beállt a baloldali sorba” – így kezdődik az a közlemény, amelyet a debreceni Fidesz-KDNP-frakció juttatott el a Haonhoz, a Civil Fórum szerdai sajtótájékoztatóján elhangzottakra reagálva.

Mint írták, „a baloldali globalista politikusok, a mögöttük álló gazdasági szereplők és a nyugati érdekeket kiszolgáló szervezetek helyi farizeusaikon, jelen esetben a Civil Fórumon - keresztül azért dolgoznak, hogy a zöld ipar ne Magyarországon és ne Debrecenben találjon otthonra!”

A közleményben emellett rámutattak, hogy

Európában mindenhol a zöld pártok harcolnak a zöld energiáért, a zöld technológiákért és a zöld energiatárolásért, nálunk, Magyarországon és Debrecenben ennek épp az ellenkezője történik.

„Németországban a Zöld párt környezetvédelmi minisztere, Steffi Lemke személyesen adja át az engedélyt a zöld energiatárolást célzó beruházásnak. Münchenben a CATL alapítója és elnöke kapja meg a rangos Nobel Sustainability Trust fenntarthatósági díját, amelyet minden évben a fenntartható gazdasági növekedés előmozdításáért ítélnek oda” – emlékeztettek.

Környezetvédelmi intézkedések a zöld átállásért

Arról is írtak, hogy a világon az egyik legnagyobb légszennyezést a közlekedés okozza, ezért is célja az Európai Uniónak az elektromobilitás előtérbe helyezése. Hozzátették, Debrecenben talált otthonra a BMW, amely elektromos autókat fog itt gyártani, és aki az elektromobilitást és a zöld energiatárolást támadja, az a BMW-t és a tiszta levegőt támadja.

Világosan látszik, hogy a Civil Fórum beállt a külföldről pénzelt, a külföldi érdekeket kiszolgáló dollárbaloldal sorába. Sajnáljuk, hogy a Civil Fórumnak a külföldi érdekek mára felülírják Debrecent!

– húzták alá.

Mint azt a Fidesz-KDNP-frakció írta, számukra Debrecen az első, és azért dolgoznak, hogy a város nyertese legyen a zöld átállásnak, és úgy fejlődjön, hogy a jövő generáció számára jobb környezeti állapotban adják át. Ezért az elmúlt időszakban több mint 30 intézkedést indítottak el az Ültessünk 10 000 fát programtól az elektromos buszokon át egészen a napelemparkokig.

Mint emlékeztettek, a város és az egyetem együtt építi ki az országban egyedülálló Környezeti Ellenőrző Rendszert, amelyben a helyi tudás hasznosul a debreceniek számára, és garantálja a város biztonságát.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában