A lélek ereje

2023.11.19. 20:21

A DEAC vasárnapi meccsén vált valóra Csire Zsuzsi nagy álma – fotókkal

A pozitív élmények és az emberek összefogása ad lelki erőt a debreceni lánynak.

Hajnal László

Csire Zsuzsi aláírt mezt is kapott a debreceni hokisoktól

Forrás: Molnár Péter

Amikor egy álom megvalósul, azzal talán csak az ér fel, amikor látjuk, hogy ez olyasvalakivel történik meg, aki igazán megérdemli.

Ez történt vasárnap délután a Debreceni Jégcsarnokban, a DEAC Újpest elleni mérkőzésének kezdetén.  A korongot ugyanis egy olyan lány dobhatta be, akinek régi vágya volt elindítani egy meccset.

Mint a szpíkertől a közönség megtudhatta, Csire Zsuzsi történetét októberben ismerhette meg az ország. A 21 éves debreceni lány már két szívátültetésen van túl, de sajnos a második után is beindult a kilökődési reakció, és harmadik transzplantációra már nincs lehetőség.

A fiatal lány összeszedte minden lelki erejét, és megírta bakancslistáját. A DEAC ebből már kettőt megvalósított, hiszen Zsuzsi nagy vágya teljesült azzal, hogy lovas fotózáson vehetett rész, emellett kipróbálhatta a vívást világbajnokainkkal, Battai Sugárral és Osváth Richárddal.

Az összefogás erőt ad

Mivel korcsolya nélkül lépett pályára, óvatos léptekkel haladva, de bedobta a korongot, ezzel hivatalosan is elindítva a mérkőzést.

Egyrészről nagyon ijesztő volt, mivel a jég ugyebár csúszott, közben egy hatalmas boldogság is, mert ez egy olyan álmom volt, amiről sosem hittem volna, hogy valaha meg fog valósulni. Korábban a nővéremmel már beszéltük, hogy jó lenne elmenni egy hokimeccsre, de az, hogy bedobhattam a korongot, egy hatalmas, elmondhatatlan élmény volt, tele adrenalinnal

 – számolt be az élményről Zsuzsi a Haonnak. Hozzáfűzte, sajnálatos, hogy ilyen áron teljesült ez a vágya, de az, hogy ennyien összefogtak, és hasonló ajándékokkal kedveskednek, hatalmas erőt ad neki.

Zsuzsi ugyanis egy hokimezt is kapott a DEAC-tól, amit a csapat játékosai dedikáltak is. A mez hátára a 21-es szám és a neve is felkerült, így immár tiszteletbeli tagja a csapatnak:

– Nagy szurkolójuk vagyok, és remélem, meg tudom hozni a szerencsét a fiúknak – mondta elszántan.

Csire Zsuzsi Haon deac
Forrás: Molnár Péter

A korongbedobással azonban még nem ért véget a sor, Zsuzsinak vannak további tervei. Megkérdeztük, mit szeretne még csinálni, amire azt felelte: mindent, hiszen olyan sok minden kimaradt az életéből eddig.

– Jövő héten a Nemzeti Színházba megyünk a János vitéz-előadásra, emellett nagy álmom, hogy a Városligeti Műjégpályát is kipróbálhassam egyszer, mivel kislánykoromban nagyon szerettem volna műkorcsolyázó lenni. Ez azonban anyagilag sem könnyű, valamint a betegség miatt minden álmom szertefoszlott. De azért a korcsolyázás megmaradt mint nagy szerelem – árulta el.

A pozitív élmények gyógyítanak

Zsuzsitól megtudtuk, a Fővárosi Állatkertbe is kapott meghívást, valamint az Operettszínház is várja a Diótörő egyik decemberi előadására, ahol a királyi páholyban ülhet családjával. Mély hálát érez ezekért a felajánlásokért, és azért, hogy szinte az egész ország összefogott érte.

Ezek olyan élmények, amik korábban kimaradtak, de bízom benne, hogy azt a kicsi időt, amíg bírja a szívem, maximálisan ki tudjuk tölteni

 – mondta előremutatóan. Bízik benne, hogy még kitart, emellett időnként infúziós kezeléseket is kap Budapesten, ezzel igyekeznek az orvosok lassítani a folyamatot.

– Az a baj, hogy nagyon agresszívan támadnak a véremben lévő ellenanyagok, és sajnos erre nincsen gyógymód, mivel visszafordíthatatlan. Abban bízok, hogy ezek a pozitív élmények hatással lesznek a szívemre és a lelkemre is – fejezte ki.

Amennyiben minden jóra fordul, Csire Zsuzsi szeretne az embereken segíteni. Pszichológia szakra szeretne jelentkezni, éppen azért, hogy lelkileg támogasson másokat, hiszen tudja, milyen az, amikor az ember ki van szolgáltatva. Annak is örülne, ha az első félévet teljesítené, mert azzal már úgy érezné, letett valamit az asztalra.

– Az orvosok mindent megtesznek, és a családom is nagyon sokat segít, de a lelki csatákat saját magunk vívjuk meg – vallja Zsuzsi.

Mi pedig azt kívánjuk neki, minél több pont teljesüljön a listájáról, és öregkorára mindössze annyi bántsa, hogy már mindent kipróbált az életében, amit szeretett volna.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában