Nyilatkozott az édesanya

2023.10.25. 09:16

„Nem ezt érdemli a sorstól” – lesújtó hírt kapott, most igyekszik minél több élményt gyűjteni a debreceni Csire Zsuzsi

A szívbeteg lány édesanyja bízik benne, hogy az orvosoknak valahogy sikerül megállítaniuk a végzetes folyamatot.

Haon.hu

Tíz éve tartó kálvária érhet drámai véget, ugyanis az orvosok szerint nincs esély a kétszeres szívtranszplantáción átesett Csire Zsuzsi életének megmentésére

– írta a Borsonline. A fiatal debreceni lány történetével a Haonon is rendszeresen foglalkoztunk, a több mint 40 szívműtéten és két szívtranszplantáción átesett Zsuzsi esete sokakat megérintett.

Csire Zsuzsi a 21. születésnapján
Csire Zsuzsi a 21. születésnapján
Forrás: BorsOnline / olvasói fotó

Ahogy azt egyik korábbi cikkünkben írtuk, a lány egészségesen született, tízéves korában azonban egy vírusos eredetű fertőzés súlyos, gyógyíthatatlan szívizombetegséget okozott nála. Az első szívtranszplantációt 2013-ban hajtották végre rajta, viszont négy év után az immunrendszere felismerte az idegen szervet. Sorozatos akut kilökődési reakciói voltak, minden évben hónapokat feküdt az intenzív osztályon infúziós kezelésekre várva. A lány 2021 novemberében esett át második szívátültetésén, de napokig még kómában volt. Kétoldali tüdőgyulladást kapott a műtét után, hetekre lélegeztetőgépre került, később mindkét veséje leállt, dializálni kellett hónapokig. Agyi trombózisokat kapott, bal szemére 80 százalékban megvakult, de a jobb szemére is csökkent a látása.

A lány édesanyja, Beatrix a Borsnak most elmondta, Zsuzsi élete nagy eseményeit szinte mindet a kórházban töltötte. Különleges engedéllyel tudott részt venni a szóbeli érettségi vizsgákon, ahol kitűnőre vizsgázott. A Gokvi (Gottsegen György Országos Kardiovaszkuláris Intézet) dolgozói a második transzplantáció előtt hatalmas meglepetést szerveztek neki, és ajándékokkal halmozták el.

Zsuzsi testvérével, Fannival vittünk be neki báli ruhát, a gyógytornásza pedig szalagtűzőt is rendezett neki meglepetésként. Mindenki végtelen szeretettel nézte végig, ahogy a tűzés után keringőre kérte fel Zsuzsit a kedves fiatalember

– részletezte a Csire Zsuzsi édesanyja, hozzátéve: lányának akkor volt a születésnapja is, és tortán kívül még egy tűzijátékra is engedélyt adtak.

Megrázó hírt kaptak

A cikk szerint Zsuzsi boldogan indult a szokásos kivizsgálásra a szívkórházba, hiszen az éves kontrollvizsgálatokon minden más szerve jó leleteket mutatott. A szív koszorúereinek állapota azonban már a műtőben sokkolta orvosait.

– Az orvosa megdöbbenve mondta el neki, hogy a végleges, visszafordíthatatlan kilökődési reakció újra beindult, és legfeljebb fél éve, talán 1-2 éve lehet hátra – mondta Beatrix.

Ezt idén június elején közölte az orvos, vagyis a fél év lassan letelik. Már csak abban bízhatunk, hogy csodával határos módon mégis megmenthetik Zsuzsikám életét

– fogalmazott az édesanya.

Az orvosok szerint a harmadik transzplantációs műtét szinte biztosan végzetes kimenetelű lenne, ráadásul Zsuzsi sem szeretne újra kés alá feküdni.

Kihozni a legtöbbet a mindennapokból

Csire Zsuzsi az orvosaitól engedélyt kapott arra, hogy szabadon járjon-keljen a világban, és valóra váltsa az álmait. A fiatal lány most próbál minél több élményt belezsúfolni mindennapjaiba.

Zsuzsi bakancslistát is készített, amelyeken felsorolta, milyen vágyakat szeretne beteljesíteni. A listán olyan élmények is szerepelnek, mint a sátrazás vagy egy arénás Halott Pénz-koncert, egy részük már teljesült, egy másik részük pedig szervezés alatt van. Az álmok megvalósításáért Facebook-csoport is indult, itt egymás után érkeznek a felajánlások a jóakaróktól.

Látszólag jól van, de nem tudom pontosan, mi játszódik le nap mint nap a fejében, hiszen az orvosok által megjósolt ideje lassan letelik

– mondta Beatrix lányáról a Borsnak, majd azt is hozzátette, Zsuzsi „végtelenül szerény, jólelkű, okos és szép, egy igazi tünemény”, aki nem ezt érdemli a sorstól, és most minden remény szertefoszlik. A nő bízik benne, hogy az orvosok valamilyen terápiával mégis megállítják a végzetes folyamatot.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában