Adj egy csokor boldogságot!

2023.07.13. 12:31

„Gyógyulj meg mihamarabb, hogy jövőre találkozzunk a levendulásban”

Csokrokat és bátorító üzeneteket küldtek gyerekek leukémiás társaiknak.

Bekecs Sándor

Mintegy nyolcvan, bátorító üzenetekkel és rajzokkal kiegészített levendulacsokrot adtak át a gyerekeknek

Forrás: Czinege Melinda

„Gyerekektől gyerekeknek” Adj egy csokor boldogságot! címmel indított országos kezdeményezést július 8-án az Ondódi Levendulás. Az akció lényege, hogy a levendulakertbe látogató családok szedhettek csokrokat, s a gyerekek üzentet is küldhettek a leszedett és megkötött virágcsokrokkal a leukémiával küzdő társaiknak.  

– A hétvége folyamán mintegy 80 ilyen csokor gyűlt össze, melyeken különböző bátorító üzenetek, rajzok is voltak a levendulakertünkbe látogató gyerekektől. Az egyiken például ez szerepelt: „Gyógyulj meg mihamarabb, hogy jövőre találkozzunk a levendulásban” – mondta Ónadi Imre, az Ondódi Levendulás tulajdonosa. 

Az ondódi és a programhoz csatlakozott Létai Levendulásban összegyűjtött csokrokat július 10-én, hétfőn adták át a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány képviselőinek a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Gyermekhematológiai-onkológiai osztályánál.  

Csire Zsuzsi inspirálta a kezdeményezést

– Az ötlet onnan jött, hogy a vendégkönyvünkbe kaptunk egy nagyon komoly és szívhez szóló üzenetet, mely valahogy így kezdődött: „...életem utolsó napjait élem”. Kiderült, hogy Csire Zsuzsi írta, akinek egy régi vágya teljesült azzal, hogy testvére elhozta őt a levendulakertünkbe – mondta Ónadi Imre. Felvették a lánnyal a kapcsolatot, és meghívták még egy alkalomra, hogy személyesen is átadjanak neki egy csokrot. – Gyakorlatilag ő inspirálta a programunkat, ugyanis arra gondoltunk, hogy sokan lehetnek még, akik szeretnének, de nincs lehetőségük arra, hogy virágoskertbe látogassanak vagy részt vegyenek egy ilyen akcióban, de biztos örülnének egy ilyen csokornak – magyarázta. Ezért döntöttek úgy, hogy a Leukémiás Gyermekekért Alapítványon keresztül egy-egy csokor formájában juttassanak el üzeneteket leukémiás gyerekeknek. 

A Madlen desszert és torta butik pedig a hétvégi forgalmuk által befolyt összeg 10 százalékát ajánlotta fel, melyet szintén hétfőn adtak át.

Országossá növelnék a kezdeményezést

Az akció sikerén felbuzdulva pedig úgy döntöttek, hogy országos programmá szervezik a kezdeményezést, amelybe bárki bekapcsolódhat. – A mostani átadón a Létai Levendulás képviselőjével, Adomán Mónikával hoztunk csokrokat, de ezen hétvégén a Vénkerti Levendulás is szervezett csokorszedést, akik mindezeken kívül levendulaolajat és levendulavizet is felajánlottak – sorolta. A vármegyén kívül pedig Győr-Moson-Sopronból és Kaposvárról is jelezték, hogy csatlakoznak a kezdeményezéshez. Hozzátette, egy olyan internetes felület kialakítását tűzték ki célul, ahol egymásra találhatnak a felajánló kertészetek és azok a szervezetek, akik szívesen fogadják a felajánlásokat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában