Közlekedés

2023.10.08. 15:25

Felhúzott sorompónál jött a vonat a Sámsoni úton – reagált a MÁV!

Haon.hu

Érdemes fokozott óvatossággal megközelíteni a debreceni Sámsoni úti vasúti átjárót a vasárnap délutáni órákban, ugyanis, mint az a lentebbi fotón is látszik, nem működik sem a fény-, sem a félsorompó a sínek előtt. Kollégánk helyszíni információi szerint a csapókerti megálló felől érkező személyvonat szinte lépésben és hosszan dudálva közelítette meg a délutáni órákban az átjárót, ahol mind a két oldalon hosszan feltorlódott a kocsisor.

sorompó debrecen sámsoni út haon
Forrás: Haon

Az elmúlt időszakban többször is tapasztalhattak hasonlót az arra közlekedők, a MÁV-ot legutóbb júliusban kérdeztük meg, mi volt a jelenség oka. Akkor egy Debrecenből Záhonyba tartó személyvonat mozdonya meghibásodott, és várakozásra kényszerült a nyílt pályaszakaszon, az átjárótól 300-400 méterre. A sínekbe épített érzékelők emiatt folyamatosan lezárva tartották volna a sorompót, a MÁV pedig a következő vonat érkezéséig kikapcsolva tartotta azt, hogy a folyamatosan lezárt állapota ne akadályozza a közúti közlekedést.

A MÁV-ot a mostani esettel kapcsolatban is megkerestük, amint válaszukból kiderült, a Sámsoni úti vasúti átjáróban vasárnap délután 14 óra 40 perctől 15 óráig nem működött a sorompóberendezés, mert egy közeli vágányszakaszon műszaki ok miatt hosszabb ideig várakozott egy személyvonat. A szerelvény tovább közlekedett, a sorompóberendezés már ismét rendben működik.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában